Glow in the Dark Mini-Golf

Åkte ut till Scheveningen idag och spelade minigolf med Christine & Brian. Hela stället var upplyst med UV-ljus och hade havs/pirat-tema. Allt jag kunde tänka på vad hur mycket Patrick skulle älskat det. Får skicka över lite bilder till honom. Vi hade barnsligt kul i alla fall. Efteråt gick vi ut på piren en sväng, och sedan åkte jag hemåt. Sprang på Frida och hennes kompis på spårvangshållplatsen. Att springa in i folk man känner på offentliga platser har alltid varit min indikation på att man verkligen bor på ett ställe.

Har nu precis skype:at med min far och lillasyster. Hon är så stor min lilla prinsessa. Vi gick igenom vad alla djur säger, lekte tittut och kastade slängkyssar till varandra. Sötnos!





my favorite day is back

SUNDAY


Vintertid

Det var lite komiskt igår ikväll när jag inte visste om jag skulle ställa om klockan idag eller inte. Gör man det i Holland? Och gör man det idag? I USA gjorde de det alltid en vecka efter, och då hade jag till min lycka en vecka av endast fem timmars tidsskilland hem. I vilket fall så ställer man om klockan även i Holland. Problemet är bara att jag ska ut och spela mini-golf med Christine and Brian idag...och jag är inte säker på att hon har koll på att vi ställt om klockan... :)

Ensemble, c'est tout

Velade länge och väl om jag skulle gå ut ikväll eller inte. Valde det senare och tog mig en promenad till Albert Heijn för att handla lite lördags-snacks. Kom hem med en bit fair-trade-choklad samt en lyxig yogurt som (nästan) smakar glass (men som passar mig bättre då jag inte har någon frys). Sen tittade jag på "Tillsammans är man mindre ensam" och drack efter det lite te med Julia i köket.

Nu har jag gett min in på att korrekturläsa och skriva om vår gruppuppgift i business ethics, jag är en tönt. Men i morgon har jag lovat mig själv att jag ska återgå till mitt sociala liv igen. Jag vet att det är löjligt men när jag får mina acne-utbrott då och då så är allt jag vill att stanna inne på mitt rum och gömma mig under täcket. Det är mycket bättre redan (och det var inte ens så farligt den här gången, det mesta sitter i huvudet) fick ju min creme på posten av kära mamma i går. Tror placebo effekten satte in redan i tisdags när hon sa att hon skickat den, så nu blir det bra igen.


Ska återgå till läsandet en stund, dumt att sluta när det flyter på!
Hoppas ni har en finfin lördagskväll!


Middagsdags

För att kontra Martins lyxlunch!


The big conclusion

Ni vet hur Mats drog en miljon slutsatser i redovisningen om billion barrels of oil den där dagen som känns som tusen år sedan?

Idag kom jag till en egen conclusion.
Och fler lär följa. Ett steg i taget!

Som ett brev på posten

Idag hittade jag ett brev från mina kära systrar i brevlådan. Nu står era skolfoton inramade i fönstret sötnosar!!



effektiv fredag

Klar med förberedelserna inför grupparbetet. Ska aldrig mer handla på Wal-Mart (påminn mig om det nästa gång jag åker över till det stora landet i väst) Nu är det dags att klä på sig, göra sig i ordning och kila iväg till mötet!

Godmorgon!

Har sitter jag med en tallrik gröt och har precis fått reda på att jag blivit godkänd på tentan i min minor, Human Resource Management. Nu väntar jag bara på resultatet från EBC (English Business Communication). Jag är så glad att det gått bra hittills!

Ska nu vispa ihop en kanel-latte och kika igenom dokumentären om WalMart igen samt gå över mina svar inför gruppmötet i eftermiddag. Jag hoppas att vi kan jobba effektivt så att jag hinner till marknaden innan den stänger. Behöver lite mat och en eventuell Halloween-utstyrsel till helgen!

Pussipuss!


alles ok

Pappa har fått sina provresultat från Linköping, och hurra hurra inget fel på hjärtat!

På tal om Pappa så fick jag den här bilden för några dagar sedan. Tilde visar upp hur fin hon är i sina kläder från USA, som hon hade på sig på första fotograferingen på dagis. Hon är så stor nu, min lilla stumpa.


klara färdiga pres(en)tera!

Min första klass var inställd idag så jag fick lite extra tid att förbereda mig för min presentation för Business Communication. Varför ska man alltid bli så nervös? Det var ju ett bra tag sedan man stod inför en klass nu. Ni vet hur man överlägger i sitt huvud och försöker hitta anledningar och ursäkter till att inte gå. Men sen inser man att det är bättre att ta tjuren vid hornen och få det överstökat.

I vår första term tittade vi på en brittisk tv-serie; Dragon's Den, som går ut på att en person kommer och presenterar en produkt för några viktiga investerare med syftet att få dem att investera i denna produkt. Ganska bra underhållning för att vara något man tittar på i skolan. De flesta avsnitt finns på youtube om ni vill kika. Vår uppgift denna termin är att hålla en presentation liknande den i tv-programmet. Idag hade vi en liten uppvämning på 10 minuter var. Jag presenterade SillyBandz. Jag tyckte själv att det gick ganska bra. Darrade lite på rösten och händerna men min feedback var endast positiv. Börjar verkligen trivas i klassen jag tar den här kursen med. Vi hade jättekul idag. Stämmningen är väldigt avslappnad och man känner att man kan ge konstruktiv kritik, för folk kan ta det. Var också kul att se de andras produkter. Joshua jag vill ha tofflor som städar golvet  från Kina, haha!

Nu efteråt känns det jättebra, så mental note to self - det är inte så himla farligt. Att prata inför andra är nog något man aldrig riktigt blir 100% bekväm med, så det är bara öva öva öva. Förhoppningsvis blir man bättre och bättre för varje gång!

Nu ska jag ge mig ut på en långpromenad!

Bilden är tagen för fyra år sedan, under vår utbildningsvecka på aupair-skolan på Long Island, NY. Förhoppningsvis har jag utvecklats vad det gäller att prata inför andra sedan den tiden...!

dagens fundering

Vissa saker kan man inte styra över.
Man måste bara lära sig acceptera det & göra det bästa av situationen.

Detta funderar jag på idag.



Tillbaka till vardagen

Nu har Lizzie åkt. Jag följde henne till tåget innan min lektion i Holländska denna morgon. Det kommer definitivt bli lite tomt därhemma, men vi ses ju snart igen. Har nämligen bokat resa till Helsingborg i några dagar över nyår. Ska bli så kul att träffa Dany och Maria (och Lizzie såklart) som jag inte träffat på tre år nu. Blir kanon!

Idag fick vi tillbaka tentan i Holländska, och en 8,5 av 10 får man vara rätt nöjd med. Missade helt på hörövningen när vår lärare läste upp ord som vi skulle skriva ner, men det är svårt, så jag är väldigt nöjd med resultatet ändå! Daniel briljerade såklart med 9,9. Jäkla tyskar! ;)

Sitter i biblan nu och ska ta tag i veckan plugg. Puss på er, vi hörs lite senare!

Två små gummor skulle gå en dag till marknaden uti Haag



Are you trying to kill me?

Vaknade 5.23 av att jag var kissnödig. Går ut och möts av röklukt i hallen. I köket, som är helt rökfyllt, lyser taklampan och på spisen står en kastrull med pasta som har kokat torrt. Plattan står på femman. Jag blir fly förbannad, sänger av plattan, öppnar fönstret, släcker lampan och går tillbaka och lägger mig. Tänker ut en utskällning jag kan ge den som lagat mat på fyllan...




Vår brandvarnare fungerar tydligen inte...

What a Perfect Day...

Nu är hon här, min Lizzie! Låg uppe och pratade till 3:30 i morse. Det blir så när man inte ses oftare än två gånger om året. Idag har vi haft en underbar dag på stan; letat bröllopsklänning, fått pedikyr i China town, ätit middag på Vapiano's. Nu har vi kollat bilder från sommaren i USA och ska strax slå på Sex and the City filmen och massera varandra, MYS MYS MYS! Så glad att hon är här, nu mår jag bra!

...I'm glad I spent it with you!




Det närmar sig

Gick en timmes promenad i det soliga (men ack så blåsiga) vädret. Stannade på skolan och kollade schemat. De flesta lektionerna verkar ligga på ungefär samma tider som innan lovet. Men det lär ju kunna ändra lite på sig om jag känner den här skolan rätt, men bara jag vet var jag ska vara på måndag morgon så löser det sig sen.

Var även på Megastores och handlade lite smått och gott. Insåg att jag behövde ett set bestick till om vi ska kunna äta här hemma. Var och en fick en "kökslåda" när vi flyttade in men det innehåll liksom bara en uppsättning av allt. Skulle säkert kunnat låna av Julia men kände ändå att det var enklare att köpa egna.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning för att sedan ta 19:47-tåget till Schipol. Ska bli så himla gött att träffa Liz igen, även om det "bara" var fem månader sen sist. Känner på mig att det blir en kanon-helg!

Puss puss!




Senast vi sågs var i maj, i Trollis!

En sådan förtjusande dag som idag!

Idag är det torsdag gott folk! Har spenderat morgonen och förmiddagen med lite tråkiga men nödvändiga sysslor som tvätt, städning och planering inför term 2 i skolan. Har precis fått i mig lite lunch; pasta och tonfisk, roligare än så blir det inte idag. Ska plugga någon timme nu och sedan ge mig iväg och handla lite samt svänga förbi skolan och se om schemat för nästa vecka finns på anslagstavlan.

Lizzie anländer inte förrän 21:00 så jag beger mig väl mot Schipol runt åtta-tiden. Solen skiner, jag har icke-nådig träningsvärk och ikväll får jag dricka Starbucks och krama på min BFF. Bra dag med andra ord!




L.O.V.E

"I'm not gonna give up on love. Love is the thing, you know. You see that? (holds up the keychain) That's love - and I'm bringin' it to me, all day long."





Tihi jag kan se denna film om och om igen...och tack vare Emmis så har jag min egen LOVE - nyckelring <3

Cheesecake Company

Gymmet var kanon idag. Romy och jag peppar varandra till max. Kommer ha så mycket träningsvärk i morgon, känner det redan nu! Mycket nöjd med boken "The Womens's Health Big Book of Excercises" som jag köpte med mig hem från USA.

Efteråt gick jag och några av tjejerna till the Cheesecake Company. Jag älskar att de alltid har nya smaker, varje gång blir en ny smakupplevelse! Idag unnade vi oss alla en varsin bit, i olika smaker och sedan lät vi tallrikarna rotera mellan oss. Så nu är jag hemkommen, mätt och belåten.

Passade även på att köpa tågbiljetterna till och hem från Schiphol för i morgon. Nu pirrar det lite i magen minsann, ska bli så skoj att ha Lizzie här i ett par dagar :)


Då får du...HAGEL!

Haha, jag kanske borde vara lite försiktigare vad det gäller att skoja om konstiga Holländska vanor... skulle precis ge mig iväg till gymmet när det börjar hagla ganska rejält... Tji fick jag och kanske borde jag prova en macka med strössel. Vem vet, kanske är det gott!?

Friends should bring you up - not down!

Hur många vänner har ni som skriver "Go" följt av erat namn i handen? Hoppas kunna få en stund med denna underbara människa snart, om än inte IRL så i alla fall på Skype :)
GO INGRID!



Somewhere Over the Rainbow


Ny kvällsläsning!

Fick precis nys om denna bok och kunde inte låta bli att klicka hem den från bokus.se. Längtar tills den dyker upp i brevlådan...


Motivation

Ibland kommer motivationen från ett dåligt exempel. Christian kom upp på kaffe förut. Han och Julia har tenta i sin minor nästa vecka och är helt konfunderade över hur de ska klara av den. De har inte öppnat böckerna än, och har heller inte tagit några anteckningar på lektionerna... det räckte för att påminna mig om varför jag vill plugga på under kursens gång och inte bara innan tentan. Det blir lättare för mig själv, och jag slipper mer tentastress än nödvändigt. Tog mig en promenad i regnet och sedan läste jag ut kapitlet, yay!

Har belönat mig själv med popcorn, top model i form med Anna Anka. Fick mig att längta till gymmet i morgon så nu ska jag sussa...!


Freaky Deaky Dutch

I Sverige hör strössel hemma på glass. I Holland äter man det på mackan (och jag som tyckte mina ungar i USA var knasiga när de hade kanel och socker på sina rostade mackor!) Vad det heter? Hagel, såklart! Så mina kära vänner, prova en Holländsk tradition denna vecka och ät lite hagel på smörgåsen. (Förlåt mig för allt tjat du nu kommer få utstå från Jossan och Hanna Mamma.)



Wal-Mart - the High Costs of Low Prices

Har tagit en paus från läsandet för att göra en annan del av en uppgift i Buiness Ethics, nämligen att titta på en dokumentär om Wal-Mart. Skrämmande, men samtidigt inte speciellt förvånande med tanke på hur billigt allt faktiskt är på Wal-Mart...


Tillbaka till lågstadiet

Minns ni när man gick i lågstadiet och lärarna gav en "beting" i en böcker, dvs. ett litet märke som visade hur långt man skulle jobba under dagen/veckan. Ungefär så får jag behandla mig själv för att komma någon vart just nu ;)


Höst i Haag

Jobbigt att gå upp idag. Jag tror jag somnade om en sisådär åtta gånger. Runt halv tio tiden tog jag mig i kragen och gick ut på en promenad. Solen sken och det var riktigt fint fram till dess att jag hade 50 meter (men 5 övergångsställen, välkommen till Holland) kvar hem, då det började ösregna.

Kom hem, tog en varm duch, åt frukost, skypade med Martin och nu sitter jag med böckerna uppslagna och försöker läsa. Vill inte påstå att det går särskilt bra, men kommit lite längre än igår i alla fall! :)

Här har cyklar sin egna...

...fil i trafiken.

Park i närheten av där jag bor.

Träffade på ett svan-par!

Ja Pas op!

Blommorna blommar fortfarande i blommornas land

Sedan kom regnet...

Är det konstigt att man längtar hem...


...när man har något såhär fint att längta efter. 62 dagar kvar, sedan ska jag spendera en hel månad åt att busa och mysa med min lilla prinsessa!

p.s (Visst blev jackan bra Mikaela?)

Höstlov

Min kropp har koll på veckans dagar minsann, för idag vaknade jag 07:30 som om det varit skola. Men denna vecka är det ju lov. Har inga direkta planer förrän torsdag kväll när jag får finbesök. Idag ska det pluggas lite, kan vara skönt att förbereda inför nästa term, har en känsla av att det kan behövas. Det blir träning med Romy någon gång under eftermiddagen och sen ikväll är det ju Biggest Loser och Svenska New York fruar som vanligt.


I love Mondays och nu blir det kaffe!

Drick inte kaffe i brist på te

Jag har slut på te. Så jag drack kaffe istället. Bad idea - it's keeping me up.

Det är fler vardagar än söndagar i veckan..

...och tur är väl det. Man skulle nog inte uppskatta söndagarna lika bra annars. Sov till 11, duschade, tog en banan gav mig iväg för att ta spårvagnen till Scheveningen (stranden). Träffade Tammy och Romy, plockade upp mat på Subway (Italian BMT såklart!). Sedan satt vi och åt och pratade i solen ute på piren i några timmar. Det var varmt i solen men på vägen hem kändes det verkligen som höst med friska, kyliga vindar. Nästan så man önskade att man haft fingervantar på sig. Nu sitter jag här hemma och värmer mig med en kopp kaffe. Antar att det blir mer Gossip Girl under kvällen, och så tidigt i säng...

Det är söndag igen!


Zaterdag in den Haag

Sådant höstväder vi haft idag uppskattas. Kyligt men soligt och vackert. Det blev H&M för hela slanten. Eller inte riktigt hela slanten kanske... fanns ganska mycket rea! Kom ihåg att handla kaffe på vägen hem. Har nu ätit middag, pratat med Julia och tagit hand om min tvätt. Kurat upp mig med en filt i min fåtölj. Varför har jag aldrig suttit i den förut? Gjort kaffe, tänt ljus. Lagt en lermask för att ge min hy på moppo (som min kära morfar skulle ha uttryckt det). Ska kika på finalen av Top Model nu. Lovar att inte avslöja något Jossan ;)


p.s...

...mitt hår växer onormalt snabbt här i Holland...!



Alla älskar skvaller

Jag kom precis ut i köket och det första Julia säger är "You should have come to the Pub yesterday. Someone was glancing at the door all night... and I think the whole Spanish girl thing was nothing. They didn't even talk yesterday". Kanske får ge tysken en chans till? Men så var det ju det där. Han är tysk. Jag ser Annica göra grimarser och prata med äcklig tysk dialekt. Och så Pappa härma en gammal Comviq-reklam. "Söt lite honde der". DYSKT SVIN. Haha... jag kanske nöjer mig med ego-boostande skvaller! För killar är så jävla konstiga (och vi tjejer är inte ett dugg bättre jag vet...!).



Terapi

Inget rensar tankarna som en joggingrunda! Blev längre än vad jag tänkt... men åh så skönt nu! Mer terapi väntar denna lördag. Ska äta upp mina mackor, dricka upp mitt te och bege mig till downtown innan de stänger. Shopping står på agendan. Vet inte vad, men något ska jag nog lyckas hitta!

Eat Pray Love

"You’re wishin’ too much, baby.
You gotta stop wearing your wishbone where your backbone oughtta be"

Lycka

Tentan idag bestod av 40 multiple choice (kryss-alternativ) frågor. Jag var klar på 22 minuter och fick snällt sitta och vänta då man inte fick gå förrän efter 30 min. Så lättad! Det är över, och bäst av allt, det gick bra.

Efteråt gick jag raka vägen till gymmet och körde ett stenhårt pass. Kollade på "Postkodmiljonären" under tiden jag körde kondition. Halvvägs in i programmet frågade jag mig själv varför i hela friden jag vill kolla på ett program som i stort sett är utformat som ett prov. Haha!

Handlade en monstruös mängd godis med mig hem. Tog en lång dusch och värmde sedan upp resterna från gårdagens middag bestående utav potatis, sås och köttbullar. Såg inte ens hälften så aptitligt ut som igår (bilden är därför från igår), men det smakade precis lika gott (om inte godare?).


Nu har jag krypit ner i min säng, med allt mitt godis och en bok. Myspys! (Jag vet, jag är en tråkmåns-som-stannar-inne-på-en-fredagskväll men vad är väl ett tema-pirat-fest på the pub när man kan ligga hemma och jäsa?)



Ja det ser ut som Gott och Blandat, men vi själva verket är det vingummi...lurad...

Sista dagen, sista tentan!

Äntligen fredag! Sitter och kikar över PP-slides och förhör mig själv. Mest för att fördriva tiden, tror inte att det går in så mycket mer nu. Klockan 13 kilar jag till skolan, gäller att vara där i tid när det alltid krånglar... kanske dricka en kaffe och hänga med min nya kompis från Surinam.

Ute öser regnet ner idag, men det spelar ingen roll. Jag kommer vara så lättad kl 16:00, rain or shine. Planerar att gymma efteråt, då jag inte hade tid igår. Sedan ska jag gå och handla godis, tidningar och bara hem och njuta!

Min roommate vill gå till the Pub ikväll, men då mina bästa vänner antingen har sina pojkvänner på besök eller befinner sig i Belgien så har jag inte större lust. Vill bara krypa ner och kika på Gossip Girl, Americas Next Top Model och Eat, Pray Love.

Wish me luck!

Jag ser ljuset i tunneln

Just hemkommen från tentan, som gick hur bra som helst. Krångel dessförinnan men vad hade jag väntat mig? Kom till "Exam Office" och stod där och väntade tålmodigt, men ingen kom och öppnade. Blev runtskickad till en massa kontor för de som skulle varit ansvariga nu på morgonen, men utan resultat. Fick en ny kompis från Surinam, känns skönt för han kommer behöva vara där för IB tentan i morgon också. Det hela slutade med att vi gick ner till aulan och väl där hittade Mr Laas som typ schasade bort mig med en vink och sa att allt "should be okay". Gick fram för att visa ID och var som väntat inte på listan. Som tur var min helt underbara EBC lärare där gav den andra damen onda ögat och sa; "well she's my student, so she's taking the test whether she's on the list or not". 

Sitter här med en kopp kaffe(den sista, måste ut och köpa mer!) och en smörgås. Har kastat i en maskin tvätt och ska städa upp lite i mitt rum som ser ut som sig bör under tentatider; förskräckligt! Min OCD säger till mig att jag kommer plugga bättre inför i morgon om det är städat så det är väl lika bra ;)

Eftersom jag inte haft tillgång till min bok under kursen i International Business, och inte heller kunnat delta i föreläsningarna (har en annan kurs samma tid - har endast deltagit i grupparbete/workshops) så blir det stenhårt plugg idag och i morgon. Det faktum att det är sista tentan ger lite extra motivation. Har fortfarande inte min bok, men blev trött på att lägga ner tid på att jaga idioter och hittade en kopia på biblan som får duga. När jag får tillbaka min bok igen släpper jag den inte ur mitt sikte igen, det är ett som är säkert.

Måste passa på att instämma med Martin att acne är djävulevs verk & driver mig till vansinne. Efter 3 omgångar med antibiotika och sedan några månader med Duac förra året så har jag nästan inte haft några problem. Nu har det dock börjat komma tillbaka lite och jag hoppas att det bara är en tillfällig kombination mellan miljöombyte, årstidsövergång, stress och nya hudvårdsprodukter. Förhoppningsvis kan min mamma få ut lite Duac åt mig på apoteket och skicka till mig så får vi hoppas att det snart blir bättre. Man får hitta sätt att hantera det och inte låta det dra ner en för mycket, men det ska sägas att man snabbt glömmer av hur jobbigt det kan vara...!

Mitt ostädade rum ropar på mig...Önskar er en bra dag! =)

onsdagslyx i form av öl, sushi och granolabars

Jag har överlevt ännu en dag av tentaveckan. Jag är så slut i både kropp och knopp att jag inte vet in eller ut just nu. Men det har varit en bra dag! Holländskan gick så himla bra i morse, känslan när jag lämnade klassrummet var obeskrivlig. Fick i mig lite mat och begav mig raka vägen mot biblan för att börja tentaplugga inför English Business Communication. Som tur var har jag verkligen hängt med och läst under kursens gång så det var mest repetition av lite definitioner. Även denna tenta gick bra, dock så hade jag väldigt kort om tid på slutet och han inte riktigt klart med den sista skrivuppgiften. Hade dock mitt utkast på kladdpapper som de ville att vi skulle lämna in, så vem vet kanske blir jag räddad av ett kladdpapper.

Var på gymmet ett bra tag efteråt, det var skönt. Handlade mat, kom hem, duschade, åt och gick sedan till Grote Markt och tog en öl med Christine. Kände att jag behövde komma ur min bubbla en liten liten stund.

Nu sitter jag och äter Sushi till middag och klockan är kvart över tio denna onsdagskväll. (När blev jag spanjor?) Hittade även en av mina största svagheter på Super de Bour idag. Chocolate Chip Granola Bars. De smakar precis som de i USA. Köpte ett 8-pack för 99 cent. Farligt! Ställde i alla fall ut dem i köket så att jag måste gå ut dit för att hämta dem... Nu ska det pluggas glosor en stund och tror jag kommer slockna ganska så snart efter det...

Mums!

Jag kan, jag vill, jag ska!

Är jättetröttis och har inte alls ork för mer plugg. Det är svårt att komma igång igen när kroppen är van med urladdning efter en tenta. Har hämtat lite juice, kaffe och cruesli (müsli fast crunchy ni vet) och sätter mitt hopp till detta. Ger mig själv midnatt som deadline, sen är det raka väg i säng. Jag behöver så mycket sömn nu för tiden (åldern tar ut sin rätt?) och tänker inte rucka på mina (minst) 7 (helst 8) timmar om jag inte absolut måste.

Goedenavond peeps (det betyder god kväll)! (och heja Sverige för tusan, jag må bo i Holland men det betyder inte att jag tänker heja på dem. Sverige it is. Punkt slut. Börja plugga nu Erika! Jag vill inteeeeeee.)

p.s Mamma det var underbart att få höra din röst lite förut! Saknar dig!

1 down - 4 to go

Första tentan avklarad, efter en herre järdrans dag! Tog ut en obscene summa pengar för att betala min hyra jag talade om för några dagar sedan. Kom till kontoret där jag skulle betala och fann en lapp (på Holländska) som talade om för mig att de skulle öppna en timma senare just idag. Jag fick bära med att låsa in pengarna i ett skåp i omklädningsrummet medans jag tränade. Kändes inte helt okej. När jag var klar hade de öppnat iaf och så var det problemet ur världen. Hade till och med överbudgeterat lite och fick schyssta 40 euro tillbaka.

Begav mig mot kafeterian för att köpa mig något att äta. Insåg snabbt att jag glömt mitt "chip knip kort"(ett kort man fyller på med pengar från sitt bankkort och det enda godkända betalmedlet på campus). Gick ut och hittade en tobaksaffär utanför skolan där jag köpte en sliskig fruktjuice-dricka och en Wasa knäcke-sandwich. Inte mycket att hänga i julgranen men nöden har ingen lag.

Mötte upp mina "loser" kompisar som också missat att registrera sig för tentorna och begav oss som instruerat av mot "the Exam Office". Jag visade upp intyget jag fått förra veckan och damen säger, "men lilla vän du är bara registrerad för EBC (som jag har på onsdag & torsdag) och IB (fredagstentan)". Jag bara kände hur jag tappade allt hopp om min instutiton här på skolan. Fick tårar i ögonen och förklarade att Mr Laas sagt att jag skulle få ta alla mina tentor. Efter det var hon hur snäll som helst och sa att det inte var mitt fel och att hon skulle ordna en plats och sedan följa mig till en sal om jag bara väntade utanför.

Vi var några stycken som stod utanför och väntade, bland annat min rumskompis Julia. Hon gick på toaletten ca 5 gånger och upprepade gång på gång; "I'm so nervous, I'm so nervous, I'm so nervous", "Oh my God, Oh my God, Oh my God", "what happens now, what happens now, what happens now?" "which room should I go to, how do I know?", när hon började sucka högt och tydligt för att hon blev irriterad på att det tog för lång tid innan någon kom och tog oss till salen fick jag nog (ni vet hur jag är, speciellt när jag är lite stressad och inte ätit ordentligt). Jag bad henne gå någon annanstans om hon fortsätta göra alla andra nervösa genom sitt beteende. Förklarade att jag inte visste något mer än hon, och att damen som sagt skulle komma och följa oss till salen när hon hade alla namn på listan. Jag tyckte jag la fram det ganska diplomatiskt med tanke på omständigheterna, och hon blev tyst.

Ca fem minuter innan tentan skulle börja blev vi eskorterade till en sal där vi fick visa pass och student id, lägga väskorna i ett hörn och inta valfri plats. Sedan delade de ut proven och vi fick börja. Det gick faktiskt helt okej. Av de första 30 frågorna var jag endast osäker på 3, och av de större fyra uppsatsfrågorna borde jag ha full pott på två och få hyggligt med poäng på de två andra. Såhär i efterhand borde jag ha kunnat det jag blankade på men vad sjutton, ibland måste man bara nöja sig och lära sig vara nöjd med det.

Nu laddar jag om för morgondagens två tentor! Ikväll kan det nog bli ganska sent...

Veckans agenda

Tisdag: Tenta 14:00-16:00 Strategic Management

Onsdag: Tenta 8:45-10:30 Survival Dutch
Tenta 14:00-16:00 English Business Communication Written Test

Torsdag: Tenta 09:45-11:00 English Business Communication Listening Comprehension

Fredag: Tenta 14:00-16:00 International Business

Glad som en sol

Det är jag just nu! Var på gymmet med Christian och Paula. Det gick jättebra och det var så skönt att vara tillbaka igen.

Efteråt gick jag till biblioteket och fann som tur var den senaste utgåvan av boken i International Business, då min idiot (förlåt med det är befogat) till gruppmedlem fortfarande efter åtskilliga veckor har min bok.

Mötte upp Christine och gick till vårt nya favorithak Café Belmondo vid stationen. De öppnade någon gång förra veckan och det är inte så många som hittat dit än, vilket gör det perfekt för plugg. Jag unnade mig en Chai Tea Latte medan vi övade Holländska glosor och verb.

På vägen hem stannade jag till på Super de Boer, min absoluta favorit bland mataffärerna här omkring. Det blev lite pluggsnacks i form av en nötmix, och mörk Farirtrade choklad.

Sitter nu i mitt rum och har precis ätit middag, som bestod av rester från lunch. Det blir några timmar att gå över allt inför tentan i morgon men förhoppningsvis kommer jag i säng någorlunda skapligt. Tentan ligger på eftermiddagen kl 14:00, så jag har ytterligare lite tid på mig i morgon. Det ska nog gå vägen detta!


Solnedgång över Rijswijkseweg

tillbaka till gymmet!

ska nu ge mig ut i solen och styra stegen mot universitetet för ett träningspass på gymmet!


Watch out Mr Machine... Ms Machine is on her way back - ALL CATEGORIES ;)




Tid att länsa kontot

Idag ska jag betala 11 200:- för min återstående hyra denna terminen. Behöver jag säga att det känns tråkigt och att jag kunde använt pengarna till något roligare? ;)

Freaky Deaky Dutch



Min lärare i Survival Dutch vet vad som är viktigt...eehh???


Ik spreek Nederlands!

Efter en massa Strategic Management fick jag nog, bytte ämne till Holländska och nu går pluggandet riktigt bra. Hade nästan glömt bort min förkärlek till språk. Satt och tänkte tillbaka lite till gymnasiet häromdagen efter att ha fått ett mail från Madde. Jisses vilket liv man hade i trean. Allt jag läste var roligt! Projektarbete, Språk (Svenska, Engelska, Tyska, Spanska, Latin) och Hälsa (Idrott, Mental träning och Gym och Friskvård)! Vilket innebär att jag endast gick till skolan för språk, arbetade med min bästis under projektdagarna och tränade ca 3-4 gånger i veckan - på skoltid!

Det var tider det!

Har precis mikrat mig en tallrik gröt och laddar för 35 minuters intensivt plugg innan det är natti natti här!

P.s min spanska rumskamrat har inte läst min intruktions-manual. Man viftar inte en kökshanduk i ansiktet på Erika Karlsson i tentatider och sjunger "Erika is stressed, Erika is stressed" samt asgarvar. Inte tillåtet!

i love sundays

Jag vet att jag sagt det förut och jag säger det igen. Söndagar är utan tvekan min favoritdag på hela veckan. Att bara vara och umgås med de man tycker om är guld värt!

en liten stund vid havet

Nu tar jag en paus och åker till stranden med mina vänner i ett par timmar!


i min tentabubbla

Sammanställer anteckningar, går över Power Point slides, high-lightar artiklar, läser sammanfattningar och gör instuderingsfrågor. Tentaplugget är i full gång här på Rijswijkseweg!

Ikväll belönar jag mig med att ha Disney-film-mys-kväll med Christine. Jag ska bjuda på glögg och pepparkaka och sedan ska vi kika på Aladdin.

I morgon hade jag tänkt fika med Theresia (kurskamrat från Long Island), men nu ringde Romy och frågade om jag ville äta fish & chips på piren vid stranden i morgon...mys! Får se vad som hinns med. Hoppas att vädret håller i sig hela helgen för just nu är det en strålande fin höst-dag här i Haag.

Åter till böckerna...

lördag

Solen skiner, jag är trött då jag inte lyckades somna förrän runt halv tre tiden... När man inte druckit kaffe på över en vecka så blir två koppar på en och samma dag ganska mycket. Ska ta mig ut till köket och fixa i ordning lite frukost strax, och sedan är det åter till plugget.

Kikade precis på lite bilder och det fick mig att längta efter min lilla skrutt!


IKEA

feels like home!

störda stunder

Katie och jag dummar oss medans vi sitter i bilkö...


kaffe med plugg


I dag serveras kaffet med...anteckningar!
Ska köra en sista timme till, och sedan ska jag muntra upp Christine som är lite nere med en IKEA-dejt.

morgonpromenix


läggdags

Har fått in några timmars effektiva studier i Holländska och English Business Communication. Är helt slut efter dagens känslomässiga bergochdalbana i och med strulet med mina tentor. Så nu ska jag göra mig en kopp mynta-te, tända ljus och kolla på Gossip Girl.

I morgon har jag lovat mig själv att jag ska ge mig ut på en höstig morgonpromenad (om det inte spöregnar vill säga). Måste dock inhandla lite mys/träningskläder, då mina capri-träningsbyxor inte riktigt passar vädret längre.
Puss och godnatt!

P.s I morgon är det bara 2 veckor kvar tills Lizzie kommer hit :)

läggdags

Har fått in några timmars effektiva studier i Holländska och English Business Communication. Är helt slut efter dagens känslomässiga bergochdalbana i och med strulet med mina tentor. Så nu ska jag göra mig en kopp mynta-te, tända ljus och kolla på Gossip Girl.

I morgon har jag lovat mig själv att jag ska ge mig ut på en höstig morgonpromenad (om det inte spöregnar vill säga). Måste dock inhandla lite mys/träningskläder, då mina capri-träningsbyxor inte riktigt passar vädret längre.

Puss och godnatt!


P.s 2 veckor tills Lizzie kommer i morgon... :)

girls weekend



Jag och ett par tjejkompisar härifrån Haag har precis bokat biljetter till Paris första helgen i december. Jag ska äntligen till Paris för första gången - UNDERBART!

Jaaaaaa!


Såhär lycklig och lättad känner jag mig just nu! Jag må inte vara på Brooklyn Bridge med Erik och Sara, men jag får ta mina fem tentor nästa vecka. Det senaste dygnet har inte varit annat än struligt och fram tills några timmar sedan visste jag inte om jag skulle få skriva, men det får jag! Så det är dags att sätta igång med tentaplugget på riktigt nu! Puss

för dig mamsen



dagens ris...

...går till vårt programkontor som istället för att hjälpa vilsna och förvirrade utbytesstudenter gillar att skicka oförskämda e-mail i vilka de skäller ut dem. Practice what you preach my ass. I våra kurser lär vi oss allt om företagande och ledarskap. Någon nämnde att det alltid gäller att alltid vara trevlig då det krävs 10 goda rykten för att kväva 1 dåligt. Ledsen men detta är inte bra reklam för er...


Min motivation för att plugga inför midterms är som bortblåst.

grattis mammi


Idag är det min fina Mammas födelsedag! Puss på dig Mamma!

dagens citat

"You know what Erika, boys aren't much to shake a stick at anyway, unless you find a real good one - like Brian. Although he's not a boy, he's a geek, so I'm not sure if that counts."

- Christine "San Diego" Behymer

I miss New York

Varit vaken sen fem. Febrig fortfarande och så har jag ont i halsen och kroppen. Blir hemma från skolan idag, ska försöka kurera mig med te, superbär-juice, c-vitamin och vila. Kollar första säsongen och Gossip Girl och saknar New York. Nästa gång jag åker till USA vill jag åka dit på hösten. Pennsylvania i oktober är det finaste jag vet :)


Grattis Pappa

Idag fyller min far 43 år, massor med grattiskramar från mig!

Oh no..!

Så har jag fått feber igen... nu med andra trevliga symptom såsom ont i kroppen... Som det känns nu vet jag inte ens om jag kommer iväg till skolan i morgon, men ska försöka sova nu och får helt enkelt känna efter i morgon bitti...

ett skepp kommer lastat


Idag har motivationen inte varit speciellt hög. Tog en liten bensträckare och promenerade till brevlådan förut, håll utkik efter brevbäraren därhemma... blev även ett besök på Shell där jag inhandlade en Twix att tugga på till eftermiddagskaffet. Det ökade motivationen ytterst lite, men tillräckligt för mig att ta mig igenom kapitlet. Mycket mer än så har jag inte åstadkommit idag och nu ska jag lägga mig och kolla Gossip Girl.

söndagsmys

Vaknade tidigt slog på nyhetsmorgon och drack te, då det var allt jag hade hemma i matväg. Strax innan 10 gav jag mig ut på en promenad bort till Albert Heijn för att handla mat. Jag var lite tidig och fick snällt stå och vänta tillsammans med ett 10-tal pensionärer innan de öppnade. Jättefin dag ute, höstigt och friskt men inte kallt.

Kände att det var dags att byta ut gröten mot något annat ett tag, har börjat tröttna lite. Så det blev en naturell yoghurt och en av de många müsli sorter som finns här. Kom äntligen ihåg att köpa tändstickor så att jag kan tända ljus här hemma. Kändes lite extra bra när jag hittade Svenska Säkerhetständstickor tillverkade i Uddevalla.

Sitter och myser här med min ytterst sena frukost, och tända ljus. Idag ska jag försöka få undan lite skolarbete och göra en plan inför kommande tentaplugg!






De Haagse Markt

Jag har inte hunnit berätta om marknaden vi var på i fredags. På hemsidan påstår de att det är den största marknaden i Europa, men jag vet inte riktigt om det är sant. Stor var den i alla fall, och utbudet var stort. Kläder, färsk fisk, frukt, grönsaker, krims krams etc. Önskar att mormor varit där för det påmminde mig hur vi åkte till torget och saluhallen med mormor och morfar när vi var små.

Kom hem med en tunika, nagellack, kajalpenna och lite frukt. Att åka till marknaden på fredagsefermiddagarna kan bli en trevlig tradition!


pub-kväll

Gårdagen var lyckad, bra sällskap, bra musik men lite för många shots Sambuca. Idag har regnet bara öst ner ute, så jag har spenderat dagen med att ta ikapp det jag missade av veckans idol. Blir att dricka te och kolla nyheter nu innan det är sovdags. Behöver all energi jag kan få nu när tentaplugget drar igång på måndag.


språkbarriär och fest

Min tyska rumskamrat har precis uttryckt starka negativa åsikter om klänningen jag valt att ha på mig idag. Hej jag bad inte om din åsikt, när jag gör det får du gärna vara ärlig men annars kan du vara tyst. Anyways, idag mår jag bra och är taggad för utgång!
P.s jag må ha en ful klänning men jag är i alla fall snygg i håret ;)


redan fredag

Klockan är nu runt nio-tiden denna soliga fredagsmorgon. Jag har i stort sett sovit sedan klockan fem i går eftermiddag, och nu mår jag mycket bättre! Dricker te och äter degistivekex med ost till frukost, mumma.

Ska arbeta lite med våran uppgift i Human Resource Management Tools, som handlar om hur man bäst anställer folk till ett företag. Vi har fått ett fall med ett låtsasföretag, som har diverse problem med de anställda, som vi nu ska guida med hjälp av de strategier vi lärt oss. Min minor i Human Resource Management är helt klart det roligaste jag någonsin pluggat. Ska läsa och fundera lite själv nu innan  jag ska möta upp tjejerna i min grupp kl 11:00.

Ha en bra dag, och trevlig helg :)

the thanks i get

If the lies don't touch you, the truth will
But if I can't love you, then who will
When your friends are jumping ship
When your crown begins to slip
And loyalty's not a virtue
Who are you gonna turn to
When you've seem to've lost your grip
And the road begins to rip

I held your hand, is this the thanks I get
I took you in, is this the thanks I get
Half a chance, the thanks I get
A twist of plans, is this the thanks I get

If the lies don't touch you, the truth will
If I can't love you, then who will
And your coming off your chill
When your ego takes a dip

I held your hand, is this the thanks I get
I took you in, is this the thanks I get
Half a chance, the thanks I get
A twist of plans, is this the thanks I get

The days hurts
The nights hurts
The light hurts
My eyes hurts
The darks hurts
My heart hurts
It all hurts

I loved you
I loved you
I made you
I hate you
I hate you
I miss you
Miss you
Oh-oh-ohh

The thanks I get
Is this the thanks I get
- emmis pemmis, din mixtape-spellista förgyller min vardag :)

RSS 2.0