I am the luckiest

Hemma på luch har spelat det här klippet om och om igen i en kvart nu. Det gör mig så lycklig! Söta fina lilla Tilde!

Laddar för tisdag

Inte lätt att komma upp idag, hade gärna stannat i sängen ett tag till... Men men nu laddar jag för presentation av vårt projekt i Change Management. Wish me luck! Puss


Crazy Monday


Vilken dag! Jag försov mig idag igen... skulle gått upp 8, men vaknade 10:15... tur att jag börjar sent på måndagar. Fick bra feedback på min övningstenta, har lite att jobba på så är glad att jag gjorde den. Nu vet jag vad jag behöver öva på. Hann med ett pass på gymmet efter skolan. På vägen dit började det snöa så smått och när jag kom ut igen var marken täckt av 2 centimeters snö. Underbart fint! Hoppas att det inte blir slaskigt bara.
Nu ska jag tentaplugga fram till elva och sedan blir det mys, choklad och film!
Puss puss

Motivation


En liten belöning efter 13 tentor denna termin kan väl vara på sin plats? Har precis beställt min Iphone 4!
Blir min (ganska dyra) julklapp till mig själv i år!



Catching up

När jag väl tog mig ur sängen runt 13 tiden idag hade motivationen för plugg ännu inte infunnit sig så jag sms:ade Christine och föreslog lunch på Overkant. Hon har haft sin familj här i över en vecka så vi har inte setts på ett tag. På vägen till Overkant kunde jag inte sluta le åt Christine's fascination för frusna vattenpölar. "Hey, we don't get these in San Diego" var hennes svar på det. Söt. Jag åt en varm smörgås med svamp och cream cheese med smak av gräslök och till det, ett stort glas te gjort på färsk mynta. Kan man få det på kaféer hemma? Om inte så är det något jag kommer sakna. (Det och de små kakorna man får till!) Efter lunchen gick vi en sväng på stan, mina skor höll på att falla sönder så jag köpte ett par nya stövlar.

Nu har jag kommit hem och ska värma mig en kopp glögg för att värma mig och få lite adventskänsla. Tyvärr kan jag inte längre vänta på att motivationen till tentaplugget ska komma, utan får ta tag i det ändå :)


Första advent

Ser ni frosten på bilarna? Okej inte mycket att hurra för, men jag bli glad för det lilla :)


Vaknade upp för en stund sedan och såg till min glädje att det var frost ute. Kan inte kallas snö av en svensk men det är lite vitt här och där. Mysigt. Har fixat lite gröt och mackor nu och ska krypa ner igen och kolla Eat, Pray, Love - yes I'm a sucker for Julia Roberts.

Första advent innebär även att det nu bara är tre veckor kvar här. Snart får jag också tända ljus, äta tomtegröt och baka pepparkakor (Jossan & Hanna, ni vet vad som gäller, ni väntar på mig för pepparkaksbak den 20:e när ni slutat skolan!) Wihuuu. Och på denna korta tid ska jag hinna med en weekend i Paris, nordisk julkonsert och åtta tentor. I can do it!

Önskar er en fin första advent!

If I could


If I could
I would tell her
Not to be afraid
The pain that she's feeling
The sense of loneliness will fade
So dry your tears and rest assured
Love will find you like before



Jag drömmer om en jul hemma

Har precis legat och kollat på Madicken, min barndomsfavorit. Jag älskar Astrid Lindgren. Det är mörkt ute och det snöar lite. Verkar inte riktigt vilja lägga sig men det gör ingenting. Jag kan vänta med snö tills jag kommer hem om det är så, tror vi får så det räcker och blir över denna vintern också. Nu längtar jag tills jag får komma hem till julstämmningen och familjen och bara njuta. Ska bli riktigt gott att få komma hem och kunna stanna ett tag.


Two days straight

Oj oj oj säger jag bara. Så kul igår!

Jag satt och tragglade med min övningstenta fram till tio-tiden igår och missade därmed förfesten hos Daniel och dem men hade bestämt att möta upp dem på the Pub runt halv ett istället. Men när klockan blev halv tolv kändes det mer lockande att gå och lägga sig än att ta på sig hippie-kläder och ge sig ut i snöblandat regn. Hade dock lovat Paula att jag skulle komma så jag knackade på hos Meghan och övertalade henne att hänga på. Hon gick omkring i pjamas, så jag gissar att hon inte heller kände sig motiverad. Jag slängde på mig min hippekapsyl, målade ögonen med en gul-guldig ögonskugga och bestämde mig för min klänning från Gina. Mycket effektiv kväll i "göra sig i ordning" avseende måste jag säga.

När vi väl kom till the Pub blev det en jättebra kväll, Ryan var DJ så vi var nöjda. Blev ännu en kväll med massa massa dans. Vi var kvar tills de stängde kvart över fem i morse och efter det stannade vi till hos våra spanska grannar där vi blev bjudna på Paella sådär halv sex på morgonen. Galet!

Blir en lugn dag idag, har lite sömn att ta igen efter de senaste två dagarnas partaj. Ska försöka komma igång med tentaplugget också lite senare. Trevlig helg på er!











Snart kommer jag hem till dig

Tilde har klätt granen! Vill hem och lägga dit massor av klappar åt henne :)

Black Friday

Go´morron! Vilken Thanksgiving det blev! Florian hade lagat så mycket mat, och nästan alla tog med sig något. Blev massa kalkon, sweet potatoes, cranberry sauce och allt som hör till Thanksgiving och lite till. Vi drog till Havanna ganska tidigt för att möta upp med alla de som inte kom till middagen. Vi dansade non-stop i tre timmar, musiken var kanon. Massor av folk också, tror varenda utbytesstudent var där. Vi gick hem vid fyratiden, och idag är jag glad att jag körde på cola förutom ett glas vin till maten, ska nämligen iväg på grupparbete strax här. Puss puss på er, ha en fin fredag (and too Mikaela, don't shop too much today....wish I was there too;))


Happy Thanksgiving

Nu ska vi iväg på Thanksgiving middag hos de amerikanska killarna, och sen ska vi skaka rumpa på Havana! :)


Dags att kila

SKORNA ÄR PACKADE! ;)

Donderdag

Go'morron! Vad ska man upp och göra när man sover som skönast? En sak är säker, när jag kommer hem och tar jullov så ska det inte ställas några väckarklockor inte. Förutom första dagen hemma förstås, då jag har klipptid 9:15. Tur att man slipper jet-lag efter denna utlandsvistelse. Har i sedvanlig ordning fått i mig lite gröt och slagit på Nyhetsmorgon. Ska göra mig i ordning och kila över till Sandra klockan nio för att jobba lite med grupparbetet. Sedan har jag endast en lektion idag, och efter det blir det gymmet igen (note to self: bring shoes)! Har även planerat att dra igång tentaplugget under eftermiddagen och till kvällen ska vi ut på Havanna där det är ett studentevent ikväll. Have a nice day people!

Minne - kom tillbaka!

Sådär ja, så var sista lektionen i International Business klar. Jag så lycklig, för det betyder hej då till "grupparbete" med sämsta gruppen i Erika Karlssons skolhistoria. Goodbye slackers.

Gick till gymmet efter min IB klass men när jag kom in i omklädningsrummet upptäckte jag att jag glömt skorna. Hallå vad är det som händer med mig? Jag har ju ingen koll alls. Körde en timmes pilates á la Pat istället (Lizzie, min bålstabilitet är obefintlig. Pat skulle tvinga mig att göra pull unders med pilatesbollen morgon och kväll om hon visste!). Gick hem, bytte skor och gick en promenad runt min vanliga slinga efteråt. Tycker det är så fint att gå utmed den närmsta kanalen och sedan genom ett bostadsområde med fina små hus som ser så mysiga och inbjudande ut. Om jag någon gång ska bo i Holland igen vill jag bo i Rijswijk (och inte bara på Rijswijkseweg, det är samma skillnad som att bo på Lindövägen och att bo i Lindö för er som bor i Norrköping...inte riktigt samma grej ju).

Vädret är jätteskumt nu. När jag var på väg till skolan tidigare så sken solen samtidigt som det regnade. Såg inte bara en utan två regnbågar (dubble rainbow, Lizzie!). Efter ca två minuter precis när jag var på väg in på campusområdet började det hagla som tusan, tur att jag hade paralyt med mig. Det ska bli snöblandat regn de närmsta två dagarna och sedan väntas det snö på lördag och söndag. Det sägs att hela Holland bli lamslaget om det kommer snö så jag hoppas lite att det är på helgen. Kan ju inte vara värre än i USA i alla fall, där kan vi prata om kalabalik bara det kanske eventuellt möjligtvis kan bli snö.



Hallå Paris!

Hur kunde jag glömma? Jag åker ju till Paris om 9 dagar! A dream come true!



9 dagar


Done with Dutch

Wow, tiden går så fort. Har precis haft min sista lektion i holländska. Den här veckan har vi de sista riktiga lektionerna i alla ämnen och nästa vecka kommer de flesta kurser att ha en sammanfattning samt tid att ställa frågor. Ja, och sedan drar ju TP2 (Test Period 2) igång veckan efter det... så det drar ihop sig.

Hemma en stund nu, min nästa klass börjar 13:45 så ska passa på att jobba lite med en del skriftliga uppgifter som ska in i slutet av veckan. Men först, te och macka och lite Rihanna! Wie!


14 dagar till tenta-start
25 dagar till Sverige

1 månad till julafton




Jag skulle släppa ut mitt hår och dansa i Annicas soffa

Ugh vilken lång dag! Helt slut. Dagen bjöd på bra saker och dåliga saker. Bra sak, jag fick 9.8 (utav 10 då) i betyg på en tenta (som jag av någon anledning inte fått resultat på förrän nu) och var därmed bäst i klassen. Så skönt när hårt arbete lönar sig. För jag pluggade som ett djur. Dålig sak, jag lämnade mitt chipknip (betalkort för campusområdet) i en kaffeautomat och förlorade därmed de 9 euro jag hade kvar. Först gymkortet, sen detta, var har mitt minne tagit vägen?

Nu är jag så trött att jag helst av allt bara vill lägga mig. Har dock låtit mig övertalas till en promenad, men efter det blir det sängen och kolla film, mys! Jag tror att jag är övertrött, för helt plötsligt fick jag lust att festa. Ni vet, släppa ut håret, hoppa omkring till en störd låt med Karina och dansa i Annicas soffa. Det vore nåt! En annan dag helt enkelt....!


Tisdag

Segt att gå upp idag. Blev en 20 minuters snooze. Men nu har jag lyckats få på mig lite kläder och äta lite gröt så nu känns det bättre. Dags att gå till skolan om några minuter, mina favorit ämnen nu på morgonen vilket innnebär min minor i Human Resource Management. Ska ha vår snyggsnygga lärare i HR tools för första gången på flera veckan. Ja det är en hon, men det livar upp stämmningen då killarna i klassen helt plötsligt börjar låtsas att de faktiskt är intresserade av ämnet. Hur kul som helst.
Ha en bra dag!

Ett blankt papper & några pennor

Innan Biggest Loser fann jag mig själv stirrandes på ett tomt dokument i Word. Markören blinkade och blinkade men ändå lyckades jag inte få till ett ändå ord på över en timme. Känner ni igen prestationsångesten, ett dokument som på något vänster ska fyllas med text? Eftersom det inte gick vidare bra för mig bestämde jag mig för att byta taktik. Tog fram ett vitt papper och ett par pennor i olika färger. Efter 41 minuter som tämligen flög fram hade jag åstandkommit följande:



Tror att vi blivit så vana vid att datorn ska användas till allt att det ibland blir en nackdel då vi glömmer bort gamla hederliga sätt att vara kreativa. Vad hände med de tiderna då man först gjorde en mind-map eller kladdade på ett papper och datorn helt enkelt var där för renskrivningen? Jag tror att i teknologi i många avseenden kan boosta kreativitet men ibland tar vi kanske en och annan genväg för mycket. Ikväll vill jag därför hylla kladdpappret!

Nu ska jag lägga mig, nöjd och glad (då kladdpappret nu även har sällskap av ett A4 renskriven text)!

Idag var en bra dag!

Väntan på finalen

Riktigt skönt på gymmet idag men det kändes ändå att det var en vecka sedan sist. Tagit mig hem, duschat och fått i mig lite kvällsmat! Trots det är jag fortfarande hungrig. Kan bero på att min lunch bestod av de tidigare nämda Stroopwafel-sarna. Får ta en banan, och en macka till kanske. Måste handla i morgon, igen. Ta mig ur min köks-och-kylskåps-mardröm någon? Ska bli så skönt att återigen ha en frys, ugn och eget kylskåp när jag flyttar till Trollis. Ännu skönare kommer det vara att bo hemma hos familjen en månad, där det alltid finns något (gott) att äta och någon annan dessutom åker och handlar den maten åt en.

Just nu borde jag skriva på vår gruppuppgift i Change Management, men kan liksom inte koncentrera mig när jag vet att Biggest Loser finalen pågår just i denna stund. Jag som utomlands-svensk får snällt sitta och vänta en timme extra (22 minuter kvar nu) tills avsnittet kommer ut på play.

Ska försöka vara produktiv en liten liten stund nu. Aj benen värker. Bra? Eller körde jag för hårt? Only time will tell...

Stroopwafels & sånt

Fick alla rätt på min Excel-övning trots allt! Min lärare upprepar hela tiden att det gäller att tänka LOGISKT! Blä för matte & logik. För min hjärna är det minsann inte logiskt.

Har hängt med Sandy och Paula hela dagen, kommit en bit med arbetet, men mest flamsat runt. Ätit Stroopwafels. (Kommer sakna de små sötsakerna! Mmmm så gott. Ska försöka få hem gott om smakprov till er.) Vi satt och väntade och väntade och väntade på att Business Ethics skulle börja. Sen mötte vi äntligen upp med Daniel och Saskia och gick iväg till lektionen, som var som den brukar...30 minuters närvaro... och sen börjar lektionen. I don't mind though.

Nu ska jag iväg och träna med grabbsen och sen är det Biggest Loser Sverige final ikväll, som jag längtat efter att förra veckan ha blivit grymt besviken på att det var fotboll eller nåt istället. Men först styrketräning. Lizzie och jag kör ju vårt egen biggest loser. "Biggest Loser Lizzie's Wedding". Vilket antagligen inte innebär att äta Stroopwafels på en måndag. Haha!




Dagens första timmar

God Morgon! Vaknade runt sju idag, men somnade om till åtta. Drömde att mamma skällde på mig för att jag hade skolkat och skickade mig till rektorn här på skolan. Där fick jag dricka te med honom och hans fru hihi. Idag börjar jag dagen med gröt, citron-te och ett glas acai-juice samt nyhetsmorgon. Faktiskt ganska skönt att börja sent på måndagar, men får liksom en liten mjukstart.

Idag har jag först lektion i Management Information Systems, tror faktiskt att jag lyckades klura ut vilken funktion jag skulle använda till min Excel-uppgift. Det är så förvirrande för jag har Office 2007 hemma, på svenska och så i skolan har de en äldre version plus att allt är på engelska och ibland holländska.

Nästa punkt på agendan är grupparbete i Change Management med Sandra och Paula. Vi har fått en jättespännande uppgift där vi ska göra en 18-månaders-plan för ett Brittiskt företag som det inte går så bra för och därför måste implementera en stor förändring. Känns som att man kan få vara rätt kreativ med modellerna vi gått igenom, så det blir kul!

Sen har vi Business Ethics, vilket är trevligt för då är vi med de andra inriktningarna också så många av de andra utbytesstudenterna är där. Sist men inte minst så blir det träning, om jag lyckas få tag i ett nytt gymkort, hoppas hoppas hoppas att kontoret har öppet när jag har rast.

Ha en bra dag!

Ännu ett strömavbrott

Måste säga att jag varit ganska effektiv idag. På eftermiddagen slappade jag lite framför Bridget Jones, och passade på att göra sådan man inte riktigt hinner med annars, ni vet plocka ögonbryn och måla tånaglarna. Sedan rensade jag upp på min dator, har soterat, slängt och pysslat med gamla bilder och dokument. Mycket bra för de där tvångstankarna som bor hos mig.

Sedan blev det lite matlagning, och ännu en promenad. Har hittat en bra upplyst slinga jag törs gå även på kvällarna.

Nu har vi haft strömavbrott för andra gången denna vecka. Jag lyckades precis få igång allt igen och håller tummarna att det inte slår av igen. Något fel är det definitivt då detta är andra gången denna vecka. Sitter med min läxa tills i morgon, jag är trög! Ska hålla på och räkna och dona med formler i Excel och jag fattar ingenting. Blä tycker vi om det. Ska försöka en stund till och se om jag förstår, annars hoppas jag att läraren går igenom allt en gång till i morgon.


Puss & Kram


Hjälp, någon?

Livet utan internet

Halloj! Vad härligt det är att få sova utan att bli väckt av väckarklockan. Gick upp runt halv tio då jag märkte att det inte gick att ansluta till vårt trådlösa internet, vilket händer titt som tätt, och då routern är placerad nere hos killarna under oss är det inte mycket att göra åt saken. Jag tog istället tag i ett grupparbete som ska vara inne på onsdag och lyckades göra klart hela uppgiften, det är värst vad effektiv man blir när Facebook, Msn och Skype inte finns där och distraherar hela tiden.

Det är en jättefin solig höstdag här i Haag idag så jag bestämde mig för att ta en promenad och passa på att ringa min mormor under tiden. Vet att hon hade försökt ringa mig förra veckan men hon lyckades inte riktigt få det att fungera. Det var väldigt trevlig att få prata lite med henne och bli lite uppdaterad om vad som händer på hemmafronten.

Vill avsluta detta inlägg med att gratulera en av mina allra bästa vänner, Matina på hennes 25års-dag. Som den filmstjärna som hon är spenderar hon sin stora dag på en filminspelning. Längtar till jag får krama om dig Erikas älsklings Matina!


Pasta Carbonara

Tog mig en promenad till min favoritaffär; Super De Bour och inhandlade diverse nödvändigheter såsom mat och brittiska decembernumret av Vogue. Ingen ork till att vara ambitiös och köpa en tidning på Holländska. Nu har jag värmt mig en tallrik pasta carbonara som blev över igår och ska titta på Sex and the City 2. Om jag minns rätt så har jag bara sett den en gång, när Emma, Mamma och jag gick på premiären i Trolly.

Idag längtar jag hem för första gången.

The end

Snipp snapp slut så var sagan slut.

Först gillade jag den inte alls, men efter ungefär halva boken så kunde man i alla fall börja koppla att det faktiskt var Carrie Carrie det handlade om. Mycket nöjd såhär i efterhand...

"I have this theory: If you forgive someone, they can't hurt you anymore"

Vägrar bli sjuk

Vaknade 11:30 idag, och det blev inte ens sent igår. Jag var så trött hela dagen igår, och det känns nästan som att det är en förkylning som ligger i kroppen och vill bryta ut. Glöm det! Jag tänker inte bli mer sjuk under tiden jag är kvar i Holland. Blir till att proppa i mig vitaminer, och ta det lugnt den här helgen.

Nu ska jag äta clementin och lägga mig och läsa lite Carrie Diaries!

Grote Markt

Ger mig ut för lite chill på Grote Markt.
Känner inte för fest fest idag, så detta blir lagom!



Lilla lilla lillasyster

Jag gör skillnad på lillasyster; Jossan, lilla lillasyster; Hanna och lilla lilla lillasyster; Tilde. I natt drömde jag att jag träffade och pratade med min lilla lilla lillasyster Tilde. Hon har blivit så stor den lilla krabaten och det ska bli underbart att få komma hem och spendera lite tid med henne. Det måste vara det mest negativa med att plugga och spendera mycket tid utomlands, att man missar saker i sina nära och käras liv.

Bild från idag, Tilde badar!

Sju timmar till deadline

Förhoppningsvis kommer det inte att ta mig sju timmar att bli klar, men man vet aldrig. Har laddat upp med tända ljus, kaffe, frukt och macaroons, nu kör vi!



(Camilla, inte bli avis nu, jag har en känsla av att du kommer få äta macaroons ganska snart!)

Trött fredag

Har inte riktigt kommit igång idag, ligger fortfarande i sängen med en kopp te och tittar på nyhetsmorgon. Tanken var att vi idag skulle åkt till Rotterdam på svensk julmarknad, men Christine var tvungen att ställa in eftersom hennes morgonlektion blivit flyttad till eftermiddagen (typiskt IBMS, denna vecka har vara och varannan lektion bytt både sal och tid). Lite synd, men lika bra då jag har en deadline ikväll klockan 18. Så nu ska jag försöka komma igång med min dag, och sätta fart med arbetet!

No stress

Det blev ingen träning. Nej för har sedan i måndags har Erika lyckats göra sig av med sitt gymkort. Spenderade någon timma på att leta igenom mitt rum. Under tiden insåg jag att även min Business Ethics bok var borta. Darn! Sandra kopierade lite ur den idag och sedan lämnade vi visst på bordet i biblan. Som tur var låg den kvar när jag kom tillbaka för att leta efter den ikväll. På gymmet hade jag inte lika mycket tur, ingen hade hittat mitt kort. Fick dock reda på att jag kan få ett nytt för 5 euro, så det är ingen biggie egentligen. Trist bara att the Sports Office inte är öppet förrän på måndag nu, men men inte hela världen. Tog mig en liten promenad för att rensa skallen och lugna ner mig lite. Min mor påstår att jag har ärvt min glömska och stress beteende från min far. Hursomhaver så är jag inget rolig att ha att göra med när jag är stressad och lyckas slarva bort saker. Min ork för att plugga är borta så jag tror jag ska lägga mig och kolla på veckans avsnitt av Top Model och sedan sova för att köra stenhårt med plugget i morgon istället. Det är antingen det eller att stanna uppe halva natten, och det känns inte som en bra idé just nu.

Så nu får jag önska er en god kväll och kom ihåg; NO STRESS! ;)

Den oändliga att-göra-listan

Det är fullt upp just nu. Har spenderat hela dagen i skolan, med lektioner, läsning och grupparbete. Det känns att det börjar dra ihop sig nu, deadlines för de allra sista inlämninguppgifterna, och grupparbetena ligger denna och nästa vecka. Sedan är redan dags att börja tentaplugga. I morgon har jag en månad kvar i Holland.

Nu ska jag byta om och gå till gymmet någon timme. Har inte hunnit med någon träning sedan i måndags nu, så det ska bli skönt. Resten av kvällen kommer ägnas åt att arbeta på de inlämningar jag har tills i morgon, och förhoppningsvis blir det lite tid över till Carrie-boken så att jag inte hamnar efter Camilla. Vi har nämligen bildat en liten book club hon och jag.

Antar att det är dags att dra på fääästlistan och skutta iväg till gymmet då....!

Harry Potter

Igår kväll var Christine och jag på Harry Potter-premiär. Mycket folk och höga förväntningar, som jag väntat på detta! Filmen var bra, och rolig samtidigt som den var väldigt mörk. Jag måste säga att jag är mycket glad att jag inte såg den i 3D då det var väldigt tydligt vilka delar som hade haft effekter... Att se filmen med holländsk text däremot, var roande. Namnen på alla karaktärer var oslagbara, Christine och jag skrattade så vi grät. Nu längtar jag till sommaren då sista delen kommer ut!


Busy Bee

Sitter i skolan och pluggar med Sandra! Bloggar lite senare!
Puss

Don't be fancy - just get dancey


En bra dag!

Det har varit en lång men produktiv dag. Har varit på föreläsningar, fått 5 utav 5 poäng på ett grupparbete, umgåtts med mina vänner, hunnit med läsning, träning, köpt och skickat födelsedagskort till mina barn borta i Amerika, lagat mat och plöjt en rad avsnitt av Dawson's Creek.

Jag älskar Haag och mitt liv här. Kanske är det den begränsade tiden som gör det så bra. En sak jag vet säkert är att jag är sjukt nöjd med mitt val av ERASMUS för denna termin. Det ska bli gott att komma hem både till Norrköping och till Trollhättan igen, men just nu får tiden gärna gå långsamt i några veckor.

Nu slog klockan 23:00 och det är läggdags för mig...

Måndag

Dags att kila iväg till skolan, ny vecka, nya möjligheter som min kära Sofia KB skulle sagt!

Have a good one!

Vad gör det när allting kommer kring?



Nu har jag lugnat mig och ska strax krypa till sängs. Det är tråkigt när folk gör en besviken, men det är inte mycket man kan göra åt det. Blev en kväll med prat med mina Emmor och min Ingrid på Skype. Vem kan vara ledsen med sådana kalaspinglor på tråden?

I morgon är en ny dag!
Natti natti

jahopp.

Människor är underliga varelser.
Uppklädd och fixad för fest sitter jag nu i mitt rum,
ledsen och besviken. Saknar mina vänner.

The Erika diaries


Jag har spenderat min eftermiddag med en kopp kaffe, det sista av min Marabou Vintervit och lite skönlitterär läsning. Kommer på mig själv att vilja stryka under citat... skadad? Ja lite...

Träning på schemat



a morning off

sovmorgon. croissant till frukost. top model. måla naglarna.
det är fredag!

"I want the fairytail"

Myskväll med underbara Frida. Blev en runda på H&M, sen handlade vi mat och godsaker. Det blev glass med hallon som tillbehör samt en chokladcroissant som jag inte orkade äta upp, men vilken blir en utmärkt frukost i morgon. Massa prat och och en filmklassiker; Pretty Woman. Julia Roberts är världens vackraste.

Fridas grannar hade julpyntat till överdrift, det var lite mysigt (och galet på samma gång). Staden börjar prydas av ljus och dekorationer och det lyser upp i detta eviga regn.

Nu ska jag krypa till sängs och sova tills jag vaknar.





Sms - kärlek


Slog precis på min svenska mobil efter att den legat i en låda ett tag... man man inte bli annat än varm i hjärtat när man får meddelanden som detta

It's cold!

Så var klockan äntligen efter tre. Dagen blev ganska bra, trots att den inte började bra. Hann fika lite med Daniel i morse innan han åkte hem till Tyskland över helgen. Sandra och jag hade kul på första föreläsningen och efter det hjälpte hon mig att förbereda mig inför min presentation. Jag var väldigt nervös, men det gick bra och jag fick väldigt bra gensvar. Fyra personer, varav en kille kom upp och var genuint intresserade av att åka som au pair. Kanske borde jag börja extraknäcka för Cultural Care? Får överlägga lite med Erik när jag kommer hem. Ute råder ruskväder; regn, hagel och blåst. Ska jag göra mig lite te, hoppas att mitt frusna jag kan tina upp lite samt plocka upp i mitt rum och messa Frida om ikväll...

Puss

.

Idag mår jag inte bra. Kunde inte somna förrän väldigt tidigt på morgonen. Fyra timmars sömn och en lång dag framför mig. Blir kaffe till frukosten, något som jag slutat med(!), men idag är det nödvändigt. Vill att klockan ska bli 15 så att skolan är över och jag får gå till gymmet och sen ha myskväll med Frida. Hoppas dagen går fort!

Sen kväll

Har arbetat med min "Sales Pitch" hela eftermiddagen. Har hela manuset samt Power Point färdigt nu, känner mig nöjd. Intressant hur något kan vara så kul, bara man stänger av omvärlden en stund och verkligen fokuserar på det man håller på med. Det har varit en lång och "busy" dag. Roligt var att jag fick kontraktet på en av lägenheterna jag sökt. Så från och med februari kommer jag bo på Mjölnaregatan 10. Nu närmar sig klockan midnatt och det var min deadline så ska få mig en god natts sömn hade jag tänkt!

Natti natti

Near To You

He and I had something beautiful
But so dysfunctional, it couldn't last
I loved him so but I let him go
'Cause I knew he'd never love me back

Such pain as this
Shouldn't have to be experienced
I'm still reeling from the loss,
Still a little bit delirious

Near to you, I am healing
But it's taking so long
'Cause though he's gone
And you are wonderful
It's hard to move on
Yet, I'm better near to you.

You and I have something different
And I'm enjoying it cautiously
I'm battle scarred, I am working oh so hard
To get back to who I used to be

He's disappearing 
Fading suddelly
I'm so close to being yours
Won't you stay with me
Please

Near to you, I am healing
But it's taking so long
'Cause though he's gone
And you are wonderful
It's hard to move on
Yet, I'm better near to you.

I only know that I am 
Better where you are
I only know that I am
Better where you are
I only know that I belong
Where you are

Near to you, I am healing
But it's taking so long
Though he's gone
And you are wonderful
It's hard to move on

Near to you, I am healing
But it's taking so long
'Cause though he's gone
And you are wonderful
It's hard to move on
Yet, I'm better near to you.

Yet, I'm better near to you.


Kaffebrejk

Har haft den roligaste lektionen in Holländska någonsin. Dagens övningar hade med ordföljd att göra och Christine och jag kom på den lysande idén att översätta alla meningar till engelska, fast med Holländsk(som förövrigt är lik tysk och svensk) ordföljd. Read you the book? Went you yesterday out? Go you now to eat? Vi skrattade så vi grät. Jag älskar Holländska, vill kolla om jag kan ta en kurs på folkuniversitet när jag kommer hem, eller något online kanske.

Dags för kaffe och fallstudie!

Kus en Knuffel (Puss och Kram hihi)



Det blir inte alltid som man tänkt sig

Gårdagen var allt annat än en vanlig tisdag. Vaknade 8:00 efter att (omedvetet?) ha snoozat i en timme. Hoppade in i duschen, gjorde mig i ordning och fixade gröt på ynka 20 minuter. Kilade iväg till skolan något senare äm vanligt men hann ändå fram i tid. Efter tio minuter var vi bara tre personer som väntade utanför salen och ingen lärare syntes till. Vi hade ingen lektion.

Paula och jag satte och och fikade fram till nästa lektion, då vi får veta att morgonens "inställda" lektion bara var flyttad till eftermiddagen pga av att vi skulle ha en gästföreläsare. Problem! På eftermiddagen läser jag business communication. Jag löste det genom att gå 20 minuter på den lektionen för att sedan smita till nästa.

Efter sista lektionen skulle Paula och jag precis gå ner till gymmet när vi springer in i Mr Laas (utbytesansvarig på programmet, och också mannen som fått mig att gråta båda gångerna jag haft med honom att göra). "Vi ses klockan 16, SL 1.60" säger han. Paula och jag tittade på honom som två frågetecken. Visade sig att vi skulle ha informationsträff med utvärdering av vår första term, registrering för tentor i term 2 (thank god) för att sedan representera våra hemuniversitet på en mässa i ovalen. Det kom nada studenter. Fail, verkligen fail. Hoppas att lärarna insåg varför vi har haft problem med diverse administrativa saker. Vi får helt enkelt inte informationen de skickar ut.
Vi avslutade dagen med att alla gå ner till puben som ligger på campus, där lärarna bjöd på öl och lite plockmat, mycket trevligt! Christine och jag beställde vår favorit bitterballen. Jag vet, men det heter så! Kan inte riktigt förklara vad det är, men ett friterat tilltugg med något gojs i. Sen doppar man det i senap. Ska leta recept och laga det till er när jag kommer hem!

Har börjat denna onsdag med en rask promenad, släpat ut 6 säckar med sopor (eftersom det är garbage day) och nu sitter jag här med min gröt. Ska göra mig i ordning och försöka gå över läxan i Holländska innan skolan hade jag tänkt.

Puss & Kram

tjugoettochtrettio

En månad på pricken till början på finals week. Fick mig att inse ännu mer hur snabbt det kommer gå nu. Det har varit en ganska bra dag, lagom mycket plugg. Fick klart allt jag hade tänkt. Tränade med Paula, och har fått ännu två erbjudanden om lägenhet. I slutet av veckan borde allt vara klart angående boende. Ska faktiskt ta och krypa till sängs alla redan. Kolla på veckans avsnitt av Biggest loser, och kanske läsa lite i min bok om jag orkar.
Natti natti



När en dörr stängs öppnas en annan. 
Men  ofta ser vi så länge och ångerfullt på den dörr som stängs
att vi inte ser den som öppnar sig för oss.

- ALEXANDER GRAHAM BELL -



Något att se fram emot

Onsdag 8/12 final exam survival dutch
Tors
9/12: final exam international business
Fre 10/12: final exam english business communication
Mån 13/12: final exam international labor regulations
Tis 14/12: final exam management information systems
Ons 15/12: final exam change management
Tors 16/12: final exam business ethics
Fre 17/12: final exam human resource tools

Hur överlever man?

Business Presentation

Sitter och finslipar min outline till min Business Presentation denna torsdag. Kör på något jag kan och väljer att representera Cultural Care Au Pair. Gick in på hemsidan för att göra lite research och blev lite full i skratt när jag såg att jag fortfarande ligger upp på hemsidan under LIVET SOM AU PAIR I USA. Ännu roligare är det att sista svaret från intervjun inte är mitt... utan någon annans!


Pajjus som syrran sa

Hemma på lunch mellan föreläsningarna. Brukar inte gå hem under dagen, men det har blivit stört omöjligt att få sig en dator på skolan, och jag behövde knåpa lite på en outline till en presentation.

Dagens första lektion i Management Information Systems var ett rent slöseri på tid. Vi hade en deadline på fyra uppgifter idag, och läraren hade lovat att hon skulle ta de först 10-15 minutrarna att gå igenom hur vi laddar upp på Blackboard. Det visade sig att ca två personer gjort klart sina uppgifter och det slutade med att hela lektionen gick åt till allt strul vad det innebar. Jag passade på att maila och kolla på lägenheter, haha.

Dags att planera dagens träning, käka lite och ge mig iväg till skolan igen!


Är väldigt nöjd med mitt bokköp från i somras. The Womans Health Big Book of Exercises innehåller 619 olika styrkeövningar, vilket ger tips till variation. $24.99 på Barnes & Noble

5 månader

Idag har jag, förutom de få dagar jag var hemma och mellandandade i augusti, varit utomlands i fem månader. Som vanligt tycker man att tiden både gått fort och långsamt. Den känns inte så länge sedan jag var i Trollhättan, medans USA känns mer och mer avlägset. 41 dagar till hemfärd. Det kommer att flyga förbi!



uppladdning inför veckan


Snart vardag igen men jag tänker njuta av helgen in i det sista. Ska därför krypa upp i min fothölj med en kopp te och choklad. Dawsons Creek säsong 4, here we go...!

Kvällspromenad

Efter att regnet öst ner hela förmiddagen och större delen av eftermiddagen klarnade det äntligen upp länge nog för Christine och mig att ta vår promenad. Var riktigt fint ute. Vi gick ner till Rijswijk och hittade en "folkets park" med getter, åsnor och rådjur. Nästa gång ska jag ta med morötter eller äpplen och mata dem.


Goedemorgen

Christines och min planera långpromenad får nog vänta. Regnet öser ner och jag antar att jag får ta det som en bra möjlighet att få lite skolarbete ur världen. Men först frukost! Idag blir det fruktsallad, earl grey te och smörgås med kalkon. Om ni har sol där ni är idag kan ni väl njuta lite av den åt mig också!

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2097462/life-in-den-haag?claim=3hrb98egmgd">Följ min blogg med bloglovin</a>

Camilla Hallberg


Tydligen får man post på lördagar i Holland, massor av post.
Tack Camilla <3

p.s du får hålla utkik i brevlådan du också ;)

Moffa Jinko

Stöd Cancerfonden: http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/Olika-satt-att-ge/Ge-en-gava/


lördag

Började min dag med med en timmes promenad runt mitt nya favoritområde Rijswijk. Önskar att min kära mor var här, det skulle vara jättemysigt att gå omkring och kolla på alla hus tillsammans. (Hade inte heller tackat nej till att vara hemma och larva mig med henne och mina systrar, men det är inte långt kvar tills jag kommer hem nu!)

På vägen hem stannade jag på Aldi och handlade. Insåg hur billigt det faktiskt är. Köpte brie ost för 75 cent. Sjukt! Kan säga att det blev en bra frukost efter det fyndet. På Annikas rekommendation gjorde jag gröt med äpple och kanel, och som min kära vän hade sagt; mooomziiiig.

Blev lunch på de Overkant med Christine och Keleigh, så härliga mina tjejer! Nu sitter jag mest och latar mig, har lite jag borde läsa då jag legat på latsidan torsdag och fredag, men nu lockar det mest att krypa ner och läsa the Carrie Diaries som jag till min lycka fick levererad idag.

Det blir att äta ute ännu en gång idag, Peter fyller år och vi har bokat bord på en japansk restaurang som överraskning. Blir skoj, hoppas att jag hinner bli hungrig igen tills dess bara :)






Utrecht










friendship

True friends are those who lift you up when your heart's wings forget how to fly

Ett litet kort från Guatemala letade sig fram till min dörr idag.
Det sägs att man ska hålla hårt i dem som får en att må som bäst. Men vet ni vad? De allra bästa behöver man inte hålla i, för de finns där ändå.


Norgehistorier

Det blev förfest hos mina Skandinaviska vänner från Norge. De tre norska tjejerna är verkligen hur gulliga som helst. Deras lägenhet är underbar, hade offrat min högra arm (nåja, den vänstra kanske...) för deras lägenhet. Alla var verkligen där, och vi hade det jättetrevligt. Norska frozen drinks varvades med norsk choklad (som förövrigt smakar precis som Marabou).

Jag Christine, Christina och Keleigh drog oss hemåt runt ett-tiden, de andra satsade fortfarande på att gå till Danzig. Vi passerade det på vägen hem och jag kan lova att ett gäng på 28-30 utbytesstudenter inte kommer bli insläppta. Det var redan en 50 meters kö...!

Nu ska jag försöka få lite sömn, i morgon bär det av till Utrecht för att träffa Torbjörn från min klass i Trollhättan! Ska bli jätteskoj att se någon "hemifrån". Puss och godnatt mina vänner!

Från vänster, min fina Christine, tysk, tysk, Lotte från Norge och Keleigh från Kanada.

Christian relaxar.

Moi.

Oidentifierad tysk, min roomie Julia och norska Christina.

Haag är som vackrast nu!

En amerikan en kanadensare och en svensk.

Mathias, är det bara jag eller betyder detta något opassande på tyska?

Vacker nattpromenad hem, detta är kungliga teatern.

Fullt utanför Danzig.

Gårdsplanen vid Parlamentet.

WOW-feeling.

Bara en helt vanlig nattpromenad hem genom Haag, underbar stad :)

danzig

Efter en lyckad shoppingrunda med Christine kom jag hem med en ny kappa! Nu ska vi iväg och testa ett utestället vi inte varit på tidigare...

Ciao!


eftermiddagsfika

Efter en timma på gymmet, har jag nu ätit en god lunch bestånde av leftover grönsaker från gårdagen, en macka och äggröra. Nu ska jag dricka kaffe och äta en bit paj (finns så mycket leftovers från igår!)

Har idag blivit erbjuden några lägenheter på elefanten och tackat ja till en av dem. Nu är det bara vänta vänta vänta och åter vänta och hoppas att jag får den så att man har bostadsproblemet ur världen!.

tacokväll in the hood

Hemkommen från en mysig kväll hos Sandra. Tacos till middag, våfflor som snacks och körsbärspaj till efterrätt! Kul att umgås med folk jag inte ser så ofta annars. Paula kom, min kanadensiska granne som jag pinsamt nog inte vet vad han heter eftersom han har ett kinesiskt namn, Peter och Barbara - jättesött par från Ungern och så Meghan som är min roommate. Har haft en så lustig relation med just Meghan, vi säger hej, godmorgon och hej då typ men annars håller hon sig för sig själv. Därför var det extra kul att få umgås med henne, känns som att vi lärde känna varandra lite.

Nu väntar sängen på att jag ska komma och krypa ner - i morgon ska jag sova ut!

Sverige <3 Finland

Full fart mot långhelg!

Det har blivit jobbigt att komma upp på mornarna. Jag snoozar och snoozar och sedan får jag stressa, inte bra alls! Precis när jag skulle ge mig iväg till skolan började det spöregna, och inte bara det, utan det började även blåsa storm. Var så nära att vända på klacken och gå tillbaka och lägga mig igen. Men plikten kallade, så det var bara att ge sig iväg för onsdagsnöjet; 90 minuters Holländska.

Efter klassen gick jag och Paula till gymmet, hade glömt vad jag skulle träna så det blev lite av varje. Sitter nu och förbereder vår workshop i international business som vi ska hålla i eftermiddag. Håll alla tummar för att min grupp dyker upp är ni snälla.

Insåg precis att detta är sista skoldagen för denna vecka. I morgon har vi studiedag och på fredagar har jag ju inga schemalagda kurser. Ikväll ska jag hem till Sandra, en finsk tjej i min minor. Vi är ett gäng som ska laga mat och spela spel.

I morgon ska jag nog unna mig en sovmorgon, träna och plugga lite. På fredag bär det av till Utrecht för att hälsa på Torbjörn, kände att det var på tiden att det blev av nu. Sen på lördag åker vi till Gouda för att äta OST!

Oj hör och häpna, en tredjedel av min grupp har dykt upp! Kaffe-tajm!
Puss puss


För att se livet från den ljusa sidan...

... så hade jag en jättetrevlig kväll med mina vänner igår. Vi tog en drink på Havanna och gick sedan och såg the Social Network, som jag tyckte var bra och riktigt inressant! Att filmen utspelade sig i Boston gjorde ju inte saken sämre. Älskar Boston. Vem vet kanske kan jag göra karriär inom Cultural Care och bosätta mig där?


Gnäll gnäll & åter gnäll

Återigen tänker jag beklaga mig över min helt hopplösa grupp. Det kändes ju bra igår... men nu sitter jag här och har fortfarande inte fått in något jag kan använda av de andra. Jag är trött på gå och hoppas att de ska göra sin del och sen i sista sekunden behöva skriva arbetet själv på grund av att:

1) ingen skickar sina svar till mig (förresten, varför är det alltid jag som ska sätta ihop dokumentet? Jo för att förra veckan, när jag struntade i att "kalla till möte" och då tänkte att eftersom jag nu två gånger skrivit uppgiften själv hoppades, dum som jag är, att de hade tagit tag i saken och skrivit ihop något. FEL FEL FEL, den veckan fick vi inga poäng)

2) Svaren är helt oläsliga på grund av dålig engelska, eller ute och cyklar på grund av att de inte gått på föreläsningen (eller har läst kapitlet ur boken de lånat av mig i 2 månader så att jag tvingas låna en bok jag betalat 50 euro för på biblan, eller efter att ha lämnat tillbaka boken efter två månaders tid komma och fråga om de kan kopiera veckans uppgift).

Förlåt hopplösa dumma grupp men ni behöver växa upp och sluta lalla er igenom livet!

Eyes on the prize nu. Efter morgondagens redovisning tänker jag skriva uppgifterna själv, så om ingen bidrar så kan jag i alla fall slippa stå där utan något att lämna in, samt få mina poäng för kursen.

Förlåt för detta sjukt tråkiga och negativa inlägg, jag återkommer när mitt humör gör det.

Grupparbete

Har kommit hem från skolan där jag, Filip och Konstantinos har precis skrivit klart grupparbetet som denna vecka handlar om integrationen av den Europeiska Energimarknaden. Varje vecka har vi i uppgift att skriva en grupp-rapport till vår workshop, i vilken en grupp presenterar veckans case och en grupp opponerar på denna grupp. Den här veckan han det blivit vår tur att presentera och jag känner på mig att det kommer gå bra, trots min halvtaskiga gruppsammansättning. Vårt program består till största delen av utländska studenter och då denna kurs går under första året så ligger ribban ganska lågt vad det gäller att presentera. Många har lite erfarenhet av att prata inför andra och andra har fortfarande mycket att jobba på vad det gäller engelskan. Därför tror jag att vi har en stor chans att kamma hem sju poäng som är maxantalet.

Nu sitter jag och kollar på Jag AB med Kjell Enhager. Tycker han är väldigt duktig. Passar på att kika över min budget, planera veckans studier och måla naglarna under tiden. Julia och jag ska stra promenera ner till stan och möta upp de andra utanför Havanna. Har en känsla av att det blir en sen kväll...

God kväll på er !

Till dig Annica Duva Lindquist


In i dimman



Såhär började min morgon. Kikade ut genom fönstret och gick tillbaka och sov en halvtimme till. Nu har jag dock piggnat till, efter lite frukost och dagens dos av serier. Kan fortfarande inte förmå mig själv att gå tillbaka till Gossip Girl, så nu har jag blivit 12 år igen och kollar på Dawson's Creek. Det tillfredställer mina tvångstankar att se en serie från början till slut.

Ska snart bege mig bort till skolan, dimman har lättat med det är fortfarande en ytterst dyster dag i väderaspekt. Min eftermiddagslektion har blivit inställd pga sjukdom, så jag har endast lektion nu 11:15-13:00. De senaste veckorna har lektion efter lektion ställts in pga av lärarnas dåliga immunförsvar. Jag klagar inte. Efter lektionen ska jag träna hade jag tänkt, ska bli så skönt! Sen väntar lite grupparbete på eftermiddagen, men ska försöka lura iväg killarna till ett café så att jag kan få mig en kopp gott kaffe under tiden vi arbetar.

Till kvällen blir det lite tjejkväll, drinkar på Havanna för att sedan gå och se The Social Network! Ser fram mot en trevlig måndag! Hoppas vädret är lite vackrare hos er, vart ni än befinner er!


Puss

RSS 2.0