pics of today

Soluppgång över skolan


Dags att börja plugga!

när katterna är borta dansar råttan på bordet

Min dag har varit så mycket bättre än gårdagen. Hade lyckats få allt hittills rätt på schemat så det var inga problem. Idag hade jag fyra lektioner, varav alla var mycket kortare än vad schemat säger eftersom det var
introduktion.

Jag kommer läsa följande under tiden jag är här:
- Minor in Human Resources Management (består av fyra ämnen)
- Business Ethics
- Management Information Systems
- International Business
- English Business Communication
- Survival Dutch

Passade på att bekanta mig med skolan bibliotek under rasterna (ni som känner mig vet hur mkt jag älskar bibliotek) och det kanske inte var lite nytt och fint som HVs, men utbudet var helt klart bättre. Bildade basgrupp med en tjej från Finland och en från Brasilien på Business Ethics. Vi bestämde även att åka till Amsterdam på lördag så det blir kul. Jag har lämnat fredagar fria i mitt schema så att man man åka iväg över en helg.
Mina roommates är borta så jag planerade fest, en STÄDFEST. Fääästlistan på högsta volym och så bort med allt skabbigt i lägenheten. Har inte velat ta tag i storstädningen när Julia & Lola har varit hemma eftersom de kanske tycker jag är märklig när jag städar saker som tvättmedelslådan i tvättmaskinen. Hann inte mer än att städa färdigt innan vår fjärde roommate dök upp, Meghan från Florida. Hon hade visst bott någon annanstans men bytt då hon inte kände för att dela badrum med 4 tjejer & 2 killar. Nåja lite bättre blir det väl utan killarna här. Dock vet jag inte vad vi ska göra med kylen. Kylen är pytteliten & har tre hyllor, ja ni hörde rätt TRE. Inte fyra. Vi får se, hon kanske är jätterik och bortskämd och äter ute varje dag?

back in the saddle

Nu gör jag ett nytt försök med skolan & hoppas att det går bättre idag ;)


all over the world

Hoppas innerligt att Mathias har kommit fram till Nürnberg & önskar Josh en trevlig resa till Kina i morgon!

I'm not in Trolly anymore

Så. Jag hade tänkt gå till skolan ganska tidigt idag, men sen tänkte jag att jag kunde ta sällskap med Julia. Gick till International Office som gav mig lite papper och mitt studentkort samt skickade mig vidare till IBMS-kontoret. Väl där blev jag meddelad att jag fick komma tillbaka om en timme. Så jag satt snällt och väntade i en timme. Klockan 12 var jag på plats igen och blev visad till ytterligare ett kontor där jag ställde mig i kö med alla andra som skulle träffa Mr Laas. När det efter ca 45 minuter blev min tur var han tvungen att gå, men bad mig leta upp mitt kurspapper i en pärm och bad mig göra mitt eget schema. Det slutade med att jag fick välja om alla mina kurser. Inte lätt att ta 30 ECTS här verkar det som. De flesta andra jag träffat ska bara ta 15-16 ECTS. Tog mig 3h att fatta hur jag skulle göra mitt schema och slutligen hitta kurser som inte överlappade bara för att inse att jag nu hade lektion 5 minuter senare. Utan block och utan att ha ätit på hela dagen sprang jag iväg för att förgäves hitta något att äta, eftersom man inte kan betala med kontanter på skolan. Hittade rätt sal precis i tid för min första lektion i Business Ethics. Lektionen var intressant och läraren verkar väldigt bra, så det var höjdpunkten på dagen. Efteråt sprang jag hem lite snabbt och kastade i mig något att äta för att sedan kila tillbaka till skolan och träffa Mr Laas igen. Självklart var det något med på mitt kurspapper som jag glömt så jag får gå och lämna det till någon annan senare i veckan. När jag kom hem var jag gråtfärdig och ville bara lägga mig. Men som sagt, solen sken så jag tog mig ut på en promenad och sen ringde Teresa och Sonja mig på Skype - UNDERBART att få prata med mina älskade tyskar. Så det piggade upp mig och nu känns det lite bättre! I morgon (om jag förstått det rätt) så har jag skola mellan 8:45 - 18:30 - som sagt, jag är inte i Trollhättan längre...


fail

Första dagen har inte varit så bra, just nu vill jag helst av allt bara dra täcket över huvudet och öppna min påse peanut m&m som jag köpte igår. Dock så kommer inte detta på fråga. Solen skiner och jag ska tvinga mig ut på en promenad och insupa lite D-vitamin.

tillbaka till vardagen

Sitter här med min gröt och (förbaskade) hallon och röda-vinbärssylt. Lyssnar på John Mayer & funderar över vad jag ska ha på mig. Blåst men inget regn(ännu) idag. Höstväder alla gånger. Men det är bra, det hör till vid skolstart! Liksom en mild förkylning som detta väder redan lyckats åstadkomma.
Wish me luck, I'm off to school!



finfin söndag

Godafton kära vänner! Idag var varit min bästa dag i Haag än så länge. Var och shoppade med mina vänner i huset (Julia, och pojkarna som bor under). Det har regnat och blåst som in i Norden hela dagen. Hursomhelst så promenerade vi bort till city, vilket tog ca 15 minuter. Pojkarna var mäkta roade över vilka affärer Julia och jag ville kolla i, men jag tror att klagandet var lite överdrivet i hopp om att verka manliga för i slutändan köpte de mer än vad vi gjorde. Jag kom hem med ett paraply, en sjal och ett par stölvar. Åt skogen med mina tygskor, det regnar alldeles för mycket. Borde kanske investera i gummistövlar? Tog en fika vid Grote Markt, där vi träffade och pratade med en jättetrevlig Holländsk tjej och hennes (mini)hund.

Vi var i stort sett borta hela dagen och på vägen hem sprang vi på några andra utbytesstudenter; två tjejer från Scotland resp. USA. De bjöd med oss på bio så jag skyndade hem för att fixa lite mat och sedan letade jag mig tillbaka till Chinatown (ja det finns Chinatown!) där vi skulle mötas. Mina roommates ville hellre dricka öl och gå till the Pub dit vi gick i fredags men jag kände att bio verkade trevligare en söndagkväll. I vilket fall så var vi en 12-13 pers, alla utbytisar som gick och såg the Expendables. Ganska rolig film, men lite för mkt action i slutet för min smak. Efteråt gick vi återigen till Grote Markt och hängde där och drack te och kaffe tills nu. Jag klickade verkligen med den amerikanska tjejen, Christine. Jag gillar mina roommates jättemycket, men jag känner att jag vill ha ut lite mer än bara bakfylla från min vistelse här ;)

Väldigt bra dag, och efter ikväll känns det som att jag verkligen kommer trivas här. Nu blir det till att krypa ner och sova. I morgon ska jag till universitet för första gången och registrera mig för mina kurser, ser verkligen fram mot att börja plugget. Trodde väl aldrig jag skulle säga detta efter vårens slit med PM, men jag har saknat skolan under sommaren. Ska försöka ta mig till IKEA denna vecka också för att införskaffa en kudde framförallt, men också lite andra småsaker för att piffa upp mitt inte så roliga boende med.

Kram på er,
och ett stort lycka till till min Häst, Mathias för imorgon bär det av till Tyskland för hans del.
Chinatown

Vi gömde oss mest från regnet här men ser fram mot framtida shopping

Eftermiddagskaffe (som serveras med en liten kaka som smakar pepparkaka - och vilken jag redan hunnit äta upp när jag tog bilden ;))

Jag och mina grannar, Phil från Kroatsien och Christian från Tyskland

Söööötaste hunden på cafét idag

planer för söndag

Det har regnat i stort sett hela natten, men nu verkar det vara uppehåll och jag kan till och med skymta lite blå himmel. Har precis kokat mig lite gröt och insett att sylten jag köpt i tron om att det var hallonsylt är hallon och röda vinbärssylt. Fail! Det får väl duga... för tillfället!

Älskar min söta roommate Julia. Hennes engelska är så knagglig, men hon försöker verkligen. Varje gång hon går ut ur köket säger hon: "Have a good meal" även om jag så bara tar ett glas vatten. Har konstaterat att min andra rumskompis är den spanska versionen av Annica Lindquist. Fest varje kväll och ändå på topp lagom till nästa fest ska börja. Hej och hå, hur ska detta gå?

Idag planerar Julia och jag gå och shoppa. Vi får se, killarna här under sa igår att de ville hänga på, men än så länge har vi inte fått några livstecken från dem. Enligt Julia har butikerna öppet mellan 12-18 på söndagar så jag funderar på att ta en promenad innan vi ger oss iväg. Måste ju spöa Mikaela i Nike+ utmaningen - jag ligger fortfarande efter.

lördag

Jag fixade mobil, jag storhandlade, jag umgicks med Julia och jag var på långpromenad!
Det var tänkt att vi skulle åka och kolla på live-musik men det är full storm med åska och blixtar ute så jag tänkte krypa ner och kolla första Sex and the City filmen.

man åker inte till haag för det vackra vädret skull

Solen sken när jag vaknade. Sen regnade det. Sol. Regn. Sol & åter regn.
Väldigt trevligt igår. Vi var nere hos grannarna här under. Sedan gick vi vidare till "the Pub" där jag träffade ett gäng riktigt trevliga norska tjejer.
Igår lärde jag mig följande:
- Folk här cyklar mer än man gör i Sverige
- Euroshopper tillverkar öl (mamma hade du kunnat köpa det??? ;))
Laura, Lola & Julia (varav de två sistnämnda jag bor med)
Jag & Julia (som är från Stuttgart, Tyskland)
KLOBB HARAM!
Hague by night
Cykelställ vid stationen
Nu ska jag ge mig ut och införskaffa mig ett paraply och en Holländsk mobil!

jag bor här

(som mathias skulle uttryckt det!)
lite bilder från mitt rum

fäääst!

jag undrar om outfiten och sminkningen skulle godkännas av fröknarna lindquist & nilson? (hallåååå ni fattas!)



pixmix


nytt kapitel - nya möjligheter

Fick ett mycket klokt "lycka till-sms" av min vän Erik inatt och citerar därför honom i dagens rubrik. Jag är framme i Haag! Allt har gått väldigt bra hittills. Att flyga från Norrköping var väldigt smidigt, så det fortsätter jag gärna med. Flyg inom Europa känns som rena snabbflyget efter att ha flugit intrakontinentalt i några år nu. Jag hade ett byte i Köpenhamn och fortsatte därefter till Schiphol, Amsterdam. Det blev frukost på Starbucks där jag lite besviket konstaterade att det inte var lika gott som "hemma" i USA. Skolan (och Frida) hade gett mig jättetydliga instruktioner på hur jag skulle ta mig till Haag från Amsterdam så jag hittade mitt tåg utan några som helst problem och rätt var det var så var jag framme i ett mycket regnigt Haag.


Efter en liten (kortare än jag förväntat mig) promenad var jag framme vid DUWO (min hyresvärd) där jag blev väldigt väl bemött när jag skulle skriva kontrakt och hämta nycklar. På vägen hem (ca 5 minuters promenad) gick jag förbi Universitetet. Jag gick dock inte in så kanske blir det att utforska skolan i helgen om det är öppet. När jag kom fram till Rijswijkseweg 426 möttes jag av världens brantaste trappa, så det tog mig en stund att bära upp min väska. Låste upp dörren och möttes av ännu en trappa.
Jag bor tillsammans med två tjejer än så länge, Lola från Spanien och Julia från Tyskland. Ett rum står fortfarande tomt så vi blir kanske en till. Lägenheten är gammal och standarden kommer inte i närheten av den vi har i Sverige, men jag tror man vänjer sig. Det är inte ofräscht, vilket var mitt första intryck, utan mest gammalt och slitet.
Efter att jag duschat och packat upp gav jag mig ut på en promenad för att handla lite. Vädret under min första dag har varit ytterst grått och trist. Hittills har jag inte haft några som helst problem att hitta, det är väldigt väl skyltat till olika ställen. Man parkerar på trottoaren på massa ställen av någon anledning. Jag tog mig till ett köpcentrum där jag lyckades inhandla lite saker till mitt rum på en affär som kan jämföras med Rusta/Ö&B och lite mat på Aldi. Av någon anledning trodde jag inte att det skulle vara så annorlunda mot Sverige. Men nog känns det att jag inte är i Sverige längre. Kom in på köpcentrumet och det enda som var bekant var McDonald's i stort sett. Att inte kunna språket har inte varit något problem, alla har gladeligen upprepat summan av det jag handlat på engelska. Sen har de sagt något (förhoppningsvis trevligt) på holländska innan jag gick därifrån. Jag nickar och ler :)
Har precis lagat och ätiit lite pasta och ska ta en liten tupplur. Ska kanske ut med Julia och Lola ikväll så jag tänker sova lite och sen hälla i mig kaffe för att orka med. Nu tittar solen fram genom mitt fönster - det ska nog bli bra detta!

sista dagen hemma

Jag har nyss vaknat vid liv, och insett att jag sovit igenom mitt alarm som jag satte på 9.00. Klockan är nu snart 11. Min plan var att packa klart och hinna med en joggingrunda innan jag beger mig av för att äta lunch med Pappa och lillasyster. Men känner jag mig själv rätt så hinns det packas ikväll ändå. Ska i vilket fall ringa SAS och dubbelkolla vikten på mitt bagage samt incheckningstid i morgon bitti, vilket bör bli 04:20. Yay!

home sweet home

godmorgon darlings!
jet laggen håller mig vaken till 4 om nätterna och det driver mig till vansinne. men. det är underbart att vara hemma igen. emmis är här också, vilket inte gör något sämre !
4 dagar till haag - wow!

end of summer

sista kvällen i USA.
Jag har ingen åka-hem-ångest och det är obeskrivligt skönt. Vanligtvis gråter jag mig till sömns vid detta laget. Inte denna gång. Jag längtar hem till mina kära därhemma & ser fram mot mitt nya äventyr. Har jag nämnt att jag talar Holländska nu? Jag vet att krokodiltårarna kommer fram i morgon när jag säger hej då till barnen, Mo & Geo i morgon. Men det är okej, jag vet att det kanske dröjer ett år - men vi kommer ses snart igen. Jag vet och känner verkligen att jag är en del av familjen och det kommer jag alltid vara.

Nu säger jag mitt sista godnatt från USA för denna gången!
Hörs i Sverige.



God Bless America



eat pray love

"People think a soul mate is your perfect fit, and that's what everyone wants. But a true soul mate is a mirror, the person who shows you everything that is holding you back, the person who brings you to your own attention so you can change your life.

A true soul mate is probably the most important person you'll ever meet, because they tear down your walls and smack you awake. But to live with a soul mate forever? Nah. Too painful. Soul mates, they come into your life just to reveal another layer of yourself to you, and then leave.

A soul mates purpose is to shake you up, tear apart your ego a little bit, show you your obstacles and addictions, break your heart open so new light can get in, make you so desperate and out of control that you have to transform your life, then introduce you to your spiritual master..."
Elizabeth Gilbert (Eat, Pray, Love)

sjukling

glömde berätta att idag fick jag erasmuspengar! och maureen har överfört min lön för sommaren.... och att jag inte har tid att shoppa upp dem. och att jag återigen har bihåleinflammation.

nu blir det att somna till rapport. jag försöker behålla ett någorlunda objektivt nyhetsintag då det enda som visas i detta hus är fox news. hihi.




busy bee

jobbar massor. i morrn drar vi (mo, jag, katka, patch & kt + mikaela, deb, annika & erik) till washington dc. kvällen till ära är det "au pair night" vilket betyder att mikaela, jag och katka ska ut och göra stan osäker. förhoppningvis blir pedikyr & sen cocktails! resten av helgen blir det sightseeing. vi ska göra samma cykeltur kring monumenten som vi gjorde förra året, sen blir det mt vernon & arlington cemetary vilket båda är nya grejer för mig. i bilen ner ska vi kolla national treasure filmerna. sen måndag skjutsar jag katka till flygplatsen, tisdag blir det att jobba & börja packa. onsdag ska vi städa och tömma mitt rum. nu är au-pair tiden slut hos familjen persin, och mina möbler ska upp till patrick's rum. vi har tagit hem möbler från geos föräldrars hus så att vi kan göra iordning detta till ett gästrum. lite sorgligt! sen bär det av mot Sverige och mina älskade familj <3 bokade mitt flyg till amsterdam nu, såå spännande det ska bli. men innan dess kommer saudi på norrköpingsbesök och jag längtar längtar längtar efter sista veckan i sverige nu.

morning

Åhå idag är en sån dag när man är trött och helst av allt vill dra täcket över huvudet och somna om igen! Men icke sa nicke...dags att kila upp och göra frukost åt kidsen... GÄSP!

Idag blir det gröt till frukost för mig. Mest för at jag saknar Annica-duvan! Och lite för att det är gott. Fast Amerikanska havregryn är inte mycket att hänga i julgranen vill jag påstå... :)


lycka

trallalala - life is good!

2 månader & 2 dagar i USA nu.
8 dagar kvar!

hihihihi


the first goodbye

Ikväll åkte Katka och jag ner till "The Inside Scoop" (glassbar) för att träffa Helen (min gamla au pair koordinator) och min kompis Ela från Polen som precis kommit tillbaka på "the repeat au pair program". Vi umgicks en hel del under mitt andra au-pair år så det var ett kärt återseende. Hon var en av tjejerna som jag fick mitt ingraverade "Never forget us" halsband ifrån. Det blev en kväll med massa au-pair minnen och skvaller. Det blev också mitt första avsked för denna gången eftersom jag inte kommer se Helen något mer denna sommar. Hela denna vecka har jag kännt att jag är redo att åka hem och att det faktiskt inte kommer bli så sorgligt att åka denna gång. Likväl finner jag mig med tårarna rinnandes nerför mina kinder när jag kramar om Helen. Jag är och förblir en lättrörd mjukis...






underbara underbara sommar

2 dagar & två otroligt bra konserter

5 aug - Train & John Mayer
6 aug - Augustana & Counting Crows

I gryningen bär det av till New York City för att njuta av och säga hej då till staden för denna gång.



perfect day

Katka & jag har varit på Dorney med barnen. Jag har äntligen slutat fega och åkt Fritt fall och Uppskjutet(eller motsvarigheten till dem iaf). Underbar dag! Jag är sjukt solbränd med betoning på bränd. Ikväll var Katka och jag på Starters för att återuppleva minnen. Jag är så glad just nu, allt är bara underbart! Bäst av allt, jag kommer snart hem!

P.s
Annica
Joshua
Mathias
Emma
Matina

Jag längtar efter er så mycket att jag har ABSTINENS-BESVÄR!


lika som bär


jossan?

söndag

Trots att min söndag började segt så blev det en riktigt bra dag. Först mötte jag upp Mikalea för en brunch-dejt på the Hellertown Diner. Jag beställde grekisk omelett då jag saknar min grek-Annica något fruktansvärt. Till den blev det hashbrowns, toast & blaskigt amerikanskt kaffe. Vi bestämde oss för att åka ner till Quakertown för att införskaffa oss Nike+ Ipod running sensors då jag lyckats övertala Mikaela till att springa Göteborgsvarvet med mig nästa år. När vi kom dit blev vi lurade till att köpa en dyrare grej än vad vi hade behövt, då iPod touch och Iphonen redan har en mottagare och endast behöver en sensor. Detta upptäckte vi förstås inte förrän vi kom hem senare. Från Best Buy åkte vi till Cold Stone som är mitt favoritställe för att köpa glass. Att Starbucks ligger vägg i vägg gör inte saken sämre. På eftermiddagen började det regna, så istället för att ligga vid poolen bestämde vi oss för att bowla. Det var en bra bowlingdag för mig, redan i första serien hade jag tre strikes. Efter bowlingen skildes vi åt och jag åkte hem för att umgås lite med min kära familj som jag undvikit hela morgonen & förmiddagen när jag låg i sängen och var lat. Vi lagade var egen version av Ratatouille till middag och sedan var jag första milkshake-blandare och fixade glassdrinkar till barnen. Avslutade dagen med att åka upp till Barnes & Noble på 33:an (fast egentligen skulle vi till Best Buy för att byta våra Nike+ grejer & till Dick's för att köpa joggingskor men det stängde klockan 7 - jag glömmer att saker faktiskt stänger tidigt här en dag i veckan). Jag köpte en bok i studieteknik, ett international business lexikon och sista Stieg Larsson boken till Maureen.

I morgon blir det storstadsbesök, jag och Mikaela kör in till Philadelphia för lite sightseeing innan vi ska hämta upp Katka (förredetta au pair i min familj, tog över efter mig 2008) på Philly airport då hon kommer och hälsar på i två veckor. Bjuder på lite bilder!
PUSS












söndagsförmiddag


Första augusti, söndag och klockan är 11:05. Jag ligger fortfarande i sängen och vill inte gå upp. Kollat lite nyheter och pratat med Emma, underbara Emma. Känner mig väldigt osocial idag men snart får det nog vara dags att gå upp och göra något av dagen. Träna? Starbucks? Shoppa? Ligga vid poolen?


p.s i love you


soapopera


Det finns en kanal på TV i USA som heter SOAPnet. Ganska säker på att mormor, moster och farmor hade upskattat den. Dagens såpa innehöll diverse smaskigheter. En tjej vars ex-pojkvän var otrogen mot henne är på semester. Samma kväll som hon checkar in på sitt hotell får hon syn på exets älskarinna i matsalen. Dagen efter får hon även syn på killen, de har alla tre på något vänster hamnat på samma resort samtidigt. Självklart fick man inte reda på vad som hände, utan jag möttes av texten to be continued!

jag önskar att mitt liv kunde vara lite mer smaskigt sådär!



RSS 2.0