Erasmus 2010

Den här dagen har varit så himla lång... känns som år och dagar sedan jag skrev den sista tentan när det i själva verket bara var 12 timmar sedan. Har efter spenderat dagen med alla jag tycker om, shopping med Christine, mysig middag på restaurang, förfest hos Christine & Agnes och så slutligen party på the Pub. Såhär i efterhand är jag så stolt över mig sjäv vad det gäller skolan denna termin. Jag fixade det! Men det är trots allt inte lärarnas omdömen som betyder något i slutändan. Nej för det som betyder något är det faktum att man lämnade ett avtryck i någon annans minne och hjärta...och det hoppas jag att jag gjort!


Snökaos

Vaknade i morse och upptäckte att det snöat rejält under natten. Har inte slutat än så det är rena snökaoset. 90% av alla flygavgångar från Schipol är inställda, många som skulle ha åkt hem idag blir kvar över natten. Väderprogroserna säger att det ska sluta snöa under morgondagen så jag hoppas att jag kommer hem utan problem på söndag. Nu är det dags för sista tentan!



Utmattad

Jag är så jäkla slut. Bara sitter här och stirrar på skärmen. Kanske en bra grej att hjärnan känns tom, det behöver den vara för att jag ska få in allt tills i morgon. Till den sista tentan. Den sista av åtta. Kan inte ens förklara hur bra det känns att vid den här tiden i morgon så sitter jag på en restaurang med ett gäng vänner och skålar för den här terminen. Som sagt jag är helt slut, så ska göra det jag orkar. Tänkte att lägga mig och gå igenom alla Power Point slides för att sedan sova och komma upp tidigt i morgon. (Vilket jag även hade tänk göra idag, men se så blev det inte. För att göra en lång historia kort så hade Julia och Lola folk över till 4 i morse. Så min plan om att gå upp 6 fick istället bli att gå upp 8) Heja heja heja lite till...!

Trevlig resa hem till Sverige till er som åker i morgon!
Puss

Story of my life

2 tentor kvar

39p

39p utav 50 på övningstentan är a-okay.

and I will miss it

Dagens tenta var svår. Förvånansvärt nog var det 'multiple choice' frågorna som var svåra och inte de öppna. Men ska nog lyckas bli godkänd i alla fall, och i denna kurs utgör bara tentan 50 %. Den andra delen (grupparbete) fick vi väldigt bra så hoppas att det kan väga upp. Fått en del uträttat idag, gick till International Office, skrev ut flygbiljetten, tränade (åh så skönt), lagade mat. Har precis fått i mig lite kaffe och en stroopwafel jag köpte i en vending machine för att tömma mitt chipknip innan jag lämnade in det.

Har börjat packa och mailat SAS om bagaget. Tveksamt om jag behöver en liten extra resväska. Kan bli så. Vilket inte gör så mycket, i så fall fixar jag det på lördag. Vet vart jag kan köpa en för 15 euro, och för en extra väska betalar man 30 euro till SAS. Har man en väska som är för tung betalar man 45 euro, så det är ju vilket som liksom.

Dags att börja plugga inför i morgon. Hittade tack och lov en övningstenta till denna kurs, det har det varit brist på i andra kurser. Puss puss

p.s idag insåg jag att jag kommer sakna Holland lite...



Alive & kickin'

Varit vaken sedan klockan 6.00. Planer för dagen:
- plugga 1 timme till inför CM tentan
- skriva ut min flygbiljett
- lämna in blankett + chipknip till International Office
- lämna tillbaka böcker till biblan + betala mina 70 cents böter
-TRÄNA
- Städa
- Laga pyttipanna
- Ge min in i nästa pluggmaraton...

Orutinerat Erika!

Jag gjorde något fruktansvärt dumt precis innan tentan. Jag var nervös och köpte en flaska cola-light som jag hällde i mig, vilket resulterade i att jag var sjukt kissnödig under större delen av tentan. Hör här sen, I Holland får man inte gå på toaletten under tentan. Jag hade tur med den version jag fick (tentan finns i 4 versioner så att man inte sitter brevid någon med samma). Uträkningarna i Excel gick faktiskt bra, men i slutet hoppade jag över två enpoängsuppgifter, laddade upp tentan och gick. Jag svär, jag hade kissat på mig annars. Ett löfte? Om jag failar den här tentan ska jag aldrig mer dricka cola-light.

Är så uppe i varv efter denna dagen att jag inte kan koncentrera mig. Har fått mig mycket att fundera på vad det gäller flera olika saker. Lite för mycket på en gång. Ska ta en tiominuters vilopaus nu. Släcka ner, tända lite ljus och bara andas.

p.s ny repeat


Nervositet

Ska göra mig i ordning och gå iväg till skola för min tenta i MIN strax. Har inte varit så nervös för någon annan tenta. Tror det beror på att jag under min allra första dag missade MIN lektionen, och därmed legat "efter" under hela terminen. Har inte heller kunnat öva så mycket eftersom jag här hemma har en nyare version av Office-paketet. Men det ska gå vägen. Word och Powerpoint blir inga problem så ska skrapa ihop så mycket poäng som möjligt där ifall det faller på Excel. Ska gå iväg i god tid tänkte jag så jag hinner få i mig något att äta från kafeterian. Blir en sväng förbi Albert Heijn på vägen hem för att inhandla frukt och lite annat smått och gott så jag orkar med en sen kväll. Har inte överdrivet mycket tid till morgondagens tenta i Change Management då den börjar redan 11:30. Är dock inte så orolig för det, det är en mindre kurs och jag har ganska bra koll där tror jag.

Wish me luck, I'll need it.
(bara 3 sådana här tokiga långa pluggdagar kvar nu - längtar tills det är över)

Leaving on a Sunday

Hej hej, sitter och pluggar inför dagens tenta i Management Information Systems och även lite Change Management inför i morgon. Tentan idag början inte förran 17:30, vilket är rätt skönt då jag behöver tiden. Har precis ringt DUWO, min hyresvärd, och hört mig för vart jag ska lämna nyckeln eftersom jag åker hem utanför kontorstid så att säga. Har även en blankett från International Office som ska fyllas i och lämnas in så att jag (om tre månader, wth?) kan få tillbaka min deposition. Måste bara skriva ut alla viktiga papper såsom flygbiljett innan jag lämnar in det, då jag även måste lämna tillbaka mitt chipknip kort, eftersom utan det kan jag ju varken skriva ut eller köpa något på skolområdet. Kanske kommer det också börja att packas idag... jag fattar det inte, jag åker hem på söndag. Känns underbart... lite tråkigt att säga hej då till kompisarna här... men det som gör det lättare är att de också åker hem. Ingen man lämnar kvar. Jag är redo.

Freak of Nature

Vem är vem? Tycker jag och Jossan blir mer och mer lika för varje gång jag ser henne. Bara konstatera att vi brås på mamma (eftersom vi inte har samma far). Still it's a little freaky.

I feel good

Klockan närmar sig 23. Jag har pluggat effektivt (framför SATC, hey it worked yesterday) i några timmar nu. Mina ben säger mig att jag kommer ha en redig träningsvärk i morgon så jag kommer sova gott inatt. I morgon väntar mer plugg såklart men nu ska jag slappa en stund. Bara 6 dagar kvar till hemresa!

Åh p.s, mamma & jossan lussade för mig tidigare ikväll, det tackar vi för! Ni är bäst, jag älskar er!




Don't let a girl loose with a highlighter


Halvvägs

Fyra av åtta. Skönt. Gymmade efteråt, körde extra hårt eftersom det är sista veckan nu. Sen lagade jag mat, det blev pyttipanna eftersom jag hittade rödbetor när jag var och handlade i söndags. Blev jättegott om jag får säga det själv. Sitter och gör en liten budget för resten av veckan. Försöker tänka vad jag ska köpa med hem och så... Fick mitt slutbetyg i Holländska idag; 8.6 så det gick vägen på andra tentan också. Ett B får jag känna mig väldigt nöjd med tycker jag!

Nu blir det dusch, kaffe & wait for it.... plugg! :)



På repeat




Fika

Precis varit och handlat med Filip. Sista "storhandlingen" i Haag. Har bestämt mig för att förlåta Filip för att han var en sådan urusel gruppmedlem, han är ju väldigt trevlig och nu behöver jag inte arbeta med honom längre. Spenderade morgonen framför nyheterna för att följa det som hände i Stockholm igår. Nu ska jag fika lite med det ytterst blaskiga kaffe jag köpte. Snart får jag svenskt bryggkaffe. 7 dagar kvar! Jag längtar.


Associationer

Mitt bästa knep för att minnas saker när jag pluggar är att associera.


Efter tio

Goedemorgen!
Jag har varit igång i några timmar redan och har precis slagit på Efter tio för en lite paus... visste ni att Sverige är det mest singeltäta landet i hela världen? Vad är det med svenskar? Tycker vi om att vara själva? Eller lider vi alla av commitment issues? Sen kan man ju också se det som att det finns en väldig massa människor som är lediga och det är väl positivt om man själv är singel!?

Nu ska jag äta second breakfast med tyskt bröd jag fått (efter massa klagande på bristen av bra bröd i Holland), min sista kopp pulverkaffe (ska jag köpa nytt nu eller helt enkelt bara dricka te?) och ett glas juice. Låter Efter tio vara på i bakgrunden... väntar på  Maria Montazami och Blondinbella.

Hoppas ni har en fin dag, var ni än är!

Enough alright!

Nej vet ni vad! Det blir läggdags klockan nio ikväll också, var så skönt att vakna utvilad fastän det var tidigt i morse. Favorit i repris. Just nu känner jag mig väldigt väldigt glad. Trots att de senaste dagarna varit fyllda av tråkigt plugg så känns allt sådär jättefint precis just nu. Tittade på Christines bilder från Paris och skrattade högt flera gånger, det var en bra helg trots allt konstigt som hände. Det är något jag märkt på senaste tiden, jag kan börja skratta högt för mig själv utan någon speciell anledning. Tydligt tecken på att man mår bra tror jag.

Det senaste halvåret har varit väldigt bra för mig, jag har lärt känna mycket nytt folk både i USA och här men ändå fått tid att vara för mig själv. Jag har haft tid att tänka och fundera (på ett positivt sätt) och få distans till saker. Tiden efter att jag lämnade USA var väldigt jobbig på många sätt. Det går inte riktigt beskriva känslan av att komma hem till något som ska kännas så tryggt och hemma men som sen istället känns så främmande och fel. Tanken på att stanna i Sverige gav mig panik och sedan fick jag skuldkänslor för att jag kände så. Sen började allt det psykiska yttra sig kroppsligt också då jag fick väldiga acneproblem. Att då flytta till en ny stad och öppna sig och försöka lära känna nya människor var svårt. Men det gick ju bra och lite därtill.

Jag brukar alltid säga att mitt beslut om att åka till USA är det bästa jag någonsin gjort och så känner jag fortfarande, men nu kan jag lägga till; för annars hade jag inte hamnat i Trollhättan. Sen kan man spinna vidare på det där i alla oändlighet för om jag inte hade hamnat i Trollis hade jag ju säkerligen inte hamnat här i Haag heller. Jag menar mitt mål med IPPE var ju att komma tillbaka till USA en termin (efter två år som sommaren 2008 kändes som två millenium). Men nu sitter jag här och har fått spendera flera månader i USA denna sommar för att sedan plugga i Haag, hur coolt är inte det? Det coolaste av allt är nog att jag nu längtar hem till Sverige och Norrköping något otroligt. Hoppas kunna flytta hem till Norrköping igen till sommaren. Just nu känns det lika mycket som en dröm som USA gjorde för fem år sedan.

På gymnasiet skojade jag och Fia alltid och sa "Vad händer nu?" jämt och ständigt. Fia, nu har jag svaret på frågan. Det lyder: "Den som lever får se!" För saker blir inte alltid som man tror. Oftast blir det bättre!

ett ps. till dem som spenderade majoriteten av sina nio år i grundskolan att göra mitt liv surt: I turned out OK - how about you?

Ingen rast & ingen vila

En tenta till avklarad (I hope). Har efter det varit en kortis på gymmet samt handlat mat, och ätit middag. Det är nu man bara vill lägga sig och kolla på TV och gotta sig åt att ha tentan gjord, men i det här landet fungerar det ju tyvärr inte så. Som vår vän Khadidje skulle ha sagt "man får inte det"! Ska i vilket fall duscha lite innan pluggandet för i morgon drar igång. Hej och hå kämpa på! (men i morrn, då ska jag dricka vin, gå på kalas och dansa haram, de ni!)

Ingen tid att förlora

Jag gav upp runt nio-tiden i går kväll. Mina ögon var överansträngda och jag kände en huvudvärk på ingång så jag bestämde mig för att call it a night och hoppa i säng. Sovit som en prinsessa, efter alla tentor ska jag sova 9 timmar varje natt ett bra tag framöver.

Har värmt mig med lite te och kollat julkalendern nu... nio timmar till tenta, dags att plugga!

Tummen upp för träning!

Var lite motigt att komma iväg förut, men nu känns det toppen! Blev 45 minuter på crossen och så lite axlar och rygg, känner att det behövs när man sitter vid skrivbordet så mycket nu. Måste dock säga att jag längtar efter lite variation i min träning . Sedan i juni har det ju endast blivit löpning och gym, vilket jag hade planerat för att bygga upp allmän styrka innan jag började löpträna inför Göteborgsvarvet. Men nu blir det ju inget varv 2011 och det känns både bra och lite tråkigt. Tråkigt för att jag älskar utmaningen, för mig krävs det en hel del för att klara av det men känslan efteråt när man ligger i gräset pustar ut är obeskrivlig. Bra känns det därför att jag längtat efter att gå på fler pass igen. När man ska försöka få in 3-4 löppass i veckan så prioriteras klasserna på Friskis bort. Därför är jag taggad inför våren. Först blir det promenader med nära och kära i Norrköping, förhoppningsvis Lindas pass på Friskis och kanske lite massage. Sen ska jag köpa ett kort för alla tre aktiviteterna på Friskis och Svettis. De har bra pris för fyra månader vilket blir perfekt då terminen slutar i början av juni. Ser fram mot kombipassen Mathias och jag älskar bland annat Core/Spin... längtar!

Men först ska den här terminen avslutas. Nu blir det en stor kopp kaffe och mer plugg!

Trötter

Jag har ingen energi idag. Sov bra inatt så jag tror bara att det är min hjärna som råkat ut för tentasyndromet igen. Ändå sedan mellanstadiet så blir jag (som aldrig sover middag annars) väldigt benägen att sova mitt på dagen så fort det är dags för prov/tenta. Tog en tiominutare förut så nu får det vara nog. Ska plugga fram till 16:00 och kila bort till gymmet, hoppas att det ska ge mig den energi jag behöver. Om inte så får det bli en massa kaffe efteråt...!

Att legalisera droger eller inte?

Det diskuteras droger och huruvida det ska vara legalt eller inte i Efter tio just nu. Efter en lång diskussion med ett par Holländare på tåget till Paris i helgen är det ganska intressant att se hur andra svenskar samt svenska politiker ser på saken. Klippet finns på http://tv4play.se

No more diminutives?

Yes, tentan avklarad. Gick kanon förutom på en liten del med pronomen. Shit the same, it's done! Har precis dammsugat upp allt sudd-skräp på golvet (blev en del efter att ha gjort samma övningar om och om igen), packat undan allt som har med Holländska att göra. Ska dricka kaffe, kolla julkalendern, måla naglarna och slappa lite innan jag sätter fart inför morgondagens tenta i International Business.



Julia åkte hem till Tyskland i morse och lämnade mig några Dannontje.
(Jädra diminutiva ändelser, de förföljer mig)

Ik ben klaar voor het examen.

Nu har jag tjatat bestämd artikel, plural av substantiv, regelbundna verb, demonstrativa ord, ändelser på adjektiv, plats-prepositioner, ordföljd, frågeord, månader, nekande satser, diminutiver, komparation av adjektiv och slutligen personliga och possessiva pronomen.

I'm ready.
God natt!



Systrarna mina

Ni är finast <3

Natural Highs

1. Falling in love.
2. Laughing so hard your face hurts.
3. A hot shower.
4. No lines at the supermarket.
5. A special glance.
6. Getting mail.
7. Taking a drive on a pretty road.
8. Hearing your favorite song on the radio.
9. Lying in bed listening to the rain outside.
10. Hot towels fresh out of the dryer.
11. Chocolate milkshake (vanilla or strawberry).
12. A bubble bath.
13. Giggling.
14. A good conversation.
15 The beach
16. Finding a 20 dollar bill in your coat from last winter.
17. Laughing at yourself.
18. Looking into their eyes and knowing they Love you
19 Midnight phone calls that last for hours.
20. Running through sprinklers.
21. Laughing for absolutely no reason at all.
22. Having someone tell you that you're beautiful.
23. Laughing at an inside joke with FRIENDS
25. Accidentally overhearing someone say something nice about you.
26. Waking up and realizing you still have a few hours left to sleep.
27. Your first kiss (either the very first or with a new partner).
28. Making new friends or spending time with old ones.
29. Playing with a new puppy or kitten.
30. Having someone play with your hair.
31. Sweet dreams.
32. Hot chocolate.
33. Road trips with friends.
34. Swinging on swings.
35. Making eye contact with a cute stranger.
36. Making chocolate chip cookies.
37. Having your friends send you homemade cookies.
38 Holding hands with someone you care about.
39 Running into an old friend and realizing that some things (good or bad) never change.
40. Watching the expression on someone's face as they open a much desired present from you.
41. Watching the sunrise.
42. Getting out of bed every morning and being grateful for another beautiful day.
43. Knowing that somebody misses you.
44. Getting a hug from someone you care about deeply.
45. Knowing you've done the right thing, no matter what other people think.


Vad gör dig glad?

Addiction

24 timmar efter att Erikas Spotify Premium har gått ut:
Erika förnyar Spotify Premium.

Grattis Spotify, ni har lyckats!

en dag närmare klippning

cause god knows i need it

Innan jag åkte till Holland såg jag till att få mig en klipptid hos världens bästa Simbi. Tänkte att det skulle räcka gott och väl tills jag kom hem i december. But little did I know... mitt hår har vuxit som ogräs här och har nästan lika många kluvna hårtoppar som Annicas dreadlock. Så det första jag gör efter att jag kommit hem och sovit i min (Jossans?) säng är att kila bort till Simbi för en uppfräschning. I can't wait. En annan lustig grej är att jag för en gångs skull behållt min naturliga hårfärg och insett att det är mycket ljusare än vad jag trott. Och ja. Den drar åt det röda hållet (skyller på min mor) so yeah I'm a redhead. Ett tag till i alla fall...

24h

1 dag kvar till tentastart så idag ska jag försöka att få in det sista. Laddar med lite frukost och dagens avsnitt at julkalendern. Lite ledsen för min Spotify har slutat fungera då jag gjorde mig av med mitt premiumkonto. Trodde ju att det skulle fungera då de har Spotify i Nederländerna... men icke sa nicke...


waka waka

When you fall get up
Oh oh...
And if you fall get up
Oh oh...

Plugg och huvudvärk

Har bara pluggat och sovit om vart annat under dagen. Har varit lite snuvig ett tag och nu har det satt sig på bihålorna (igen). Ska få i mig lite mat och se om jag orkar mer något mer plugg idag, annars blir det tidigt i säng och så nya tag i morgon.
puss

Brunch

Har varit och handlat samt laddat upp bilderna från helgen på FB, ni får kika där. Nu sitter jag med en härlig brunch och pluggar Holländska. 2 dagar till tentastart! Heja mig



Haag - Paris - Haag

Hemma igen efter en minst sagt galen men mysig helg. FB vill inte ladda upp mina bilder så det får vänta. Ska hoppa in i duschen nu och efter det få mig lite välbehövlig sömn inför veckan som kommer. Lovar att berätta mer om Paris asap.



Au revoir

Nu åker vi!
Tillbaka på söndag.
Mwwwaaaa

22:47

Har pluggat duktigt ikväll. Min favorit är som vanligt Dutch. Det är så oerhört tillfreställande när man lärt sig vilka ändelser ett adjektiv ska ha, eller hur Holländsk meningsuppbyggnad fungerar. Då kan man ju göra riktiga meningar. Jag är och förblir en språknörd.

Har pratat med min älskade mammi på msn och tillsammans gjort packlista inför Paris. Känns alltid lika tryggt att stämma av listan med mamma så att man inte glömmer något, trots att jag är 23 år och borde kunna sånt själv. Nu är det mesta nerpackat i alla fall. (Behöver ju inte ha med så mycket för en weekend.) Lite får packas i morgon, väntar på lite kläder som fortfarande var fuktiga, samt kamera och mobil som ligger på laddning. Men det viktigaste (läs: tågbiljetter & smink) finns med.

Hallå, jag åker till Paris i morgon! Me not fatta at all. På söndag kan det kryssas av från drömlistan. Ja för en sådan har jag, och samtidigt som fler och fler saker prickas av så blir listan längre och längre. Finns så mycket underbart jag vill göra i mitt liv.

Nu blir det final i Top Model och sedan ska det sussas.

Bonsoir

PP

Har pluggpaus. Kört en timme Business Ethics och ska strax ta tag i HR-tools. Tvättmaskinen går på högvarv, kommer sakna att ha tvättmaskin i lägenheten. Lyssnar på Robyn och humöret är på topp!

Dags att hänga tvätt, göra te och köra ner näsan i böckerna igen!

Början på slutet

Hade mina sista lektioner idag. Dr Urem bjöd alla på kaffe innan juridikföreläsningen i morse och sedan fick jag present av klassen jag tagit EBC med. Fick ett tack-och-lycka-till-kort och lite godis, så himla goa! De kommer ha fyra jättebra år tillsammans så bra som deras sammanhållning är. Blev nästan lite ledsen i ögat.
Hemma och byter om, ska kila ut i snöstormen igen för att gå och gymma!

Hörs senare,
puss

Utkast till nyårslöften

  1. Öva på att säga nej

Vad lärde vi oss hösten 2010?

LÅNA ALDRIG UT EN BOK DU VERKLIGEN BEHÖVER. Chansen finns att du inte får tillbaka den i tid så att du kan använda den innan tentan utan får gå till biblan och låna en äldre version fast du köpt den nya för 50 euro. Lär dig gärna att lära dig av dina misstag också, typ om detta hände under TP1 så kan det nog hända under TP2 också. Jag är trög, godtrogen och naiv. Hej svejs.

Kyligt värre

Precis hört på nyheterna att det nu är -7 här i Haag, men luftuktigheten samt stark vind gör att det känns som -15. Nog kändes det väldigt kallt idag, mina stackars ögon bara rann och sen frös tårarna till is. Det är sånna här dagar man skulle vilja ha ett badkar att värma sig i och sen slösa rejält på all typ av lotion... man blir ju så torr om händer, ansikte och läppar när det är så kallt. Överväger en liten promenix till Albert Heijn för att köpa lite plugg snacks, kylan till trots. Vi får se, har 45 minuter kvar att plugga innan det blir rast :)

Plugg


Har äntligen lyckats få lite ro till att komma in i tentaplugget. Blev en promenad till posten och en timmas styrketräning, men annars har dagen ägnats åt plugg.
På fredag såhär dags är vi i Paris!

Vakna upp till verkligheten

Idag kändes det som att vakna upp på en måndag efter en långhelg. När verkligheten kryper sig på. Om 18 dagar ska jag lämna Haag. Om en vecka har jag gjort min första tenta. Det kommer gå väldigt fort nu...

RSS 2.0