sjukling

Vaknade med huvudvärk igår och kände mig inte helt på topp så jag skippade gymmet. Sen när jag skulle börja plugga igår började jag känna mig trött och frusen. Slutade med att jag gick och la mig kl 20:15 och vaknade inte förrän nu runt sextiden. Hade hoppats att jag skulle känna mig bättre men istället känner jag mig febrig. Tråkigt, eftersom jag ville gå ut ikväll. Planen nu är att plugga det jag skulle pluggat i går kväll, gå på mina två lektioner och sedan gå hem och sova tills jag blir frisk.
Over and out

woensdag

Har haft en riktigt slapp dag. Skrev färdigt "grupparbetet" på nolltid, tacka vet jag Assmos föreläsningar i Ekonomisk teori. Storsint (läs: dum) som jag är plitade jag även dit namnen på mina gruppmedlemmar. Sedan slog jag ihop böckerna och gick för att dricka kaffe med Julia.


Efter fikat pluggade jag lite inför min lektion i International Labor Regulations som jag har i morgon bitti. Det har tagit mig nästan fyra veckor, men jag har äntligen lyckats "komma ikapp" med läsningen i alla ämnen. Det känns otroligt bra, för hemma lyckas man aldrig riktigt när kurserna bara är fem veckor långa. Men jag har pluggat hårt och nu börjar det ge resultat. Nu gäller det bara att fortsätta under nästa vecka också, för sedan är det dags för midterms. Jag har på något vänster lyckats med konsten att välja kurser i vilka man har midterms. De flesta av mina kompisar har kanske en eller två prov om två veckor. Jag däremot har minst fyra ämnen jag kommer skriva i. Dessutom innehåller två av dessa kurser inte bara en utan två olika prov. Bra jobbat Erika!


På eftermiddagen hade jag en workshop i International Business, som förövrigt gick utmärkt. Vi diskuterade ett fall på ämnet internationell handel, detta är sånt jag kan och är intresserad av wie! Efter det ringde jag Christine, som jag knapp hunnit träffa på över en vecka, och föreslog en runda på stan. Vi flängde mest runt, pratade och handlade mat på Albert Heijn. Nu sitter jag här och har dukat upp med massa grönsaker, hummus, ost, nötter och frukt och ska plugga lite mer inför i morgon och lite inför måndagen nu när jag ändå är i farten ;)

GBA registering

Nu är jag tillbaka från registreringen. Julia, jag och Meghan gick mot Holland Spoor (tågstationen) runt 7:30 tiden då vi hade tid kl 8:15 resp 8:30. I början hade jag lite svårt för Meghan, men jag tror bara att hon var blyg. Nu har hon börjat öppna sig mer och mer vilket är trevligt. Vi passade på att köpa kaffe och macka till frukost medan vi väntade på spårvagnen. Stadshuset låg ca 20 minuters spårvagnsresa bort, i samma område som Svenska Ambassaden så jag kände igen mig. Väl där tog det inte många minuter att registrera sig trots att det var många utbytesstudenter där. Jag fick visa mitt pass och mitt hyreskontrakt samt skriva under ett par papper, sedan var det klart!

Har precis kommit till skolan och satt mig i biblioteket. Har ingen lektion förrän 15:30 idag då jag missade Survival Dutch nu på morgonen. Har dock en gruppuppgift i International Business att skriva. Då ingen i min grupp gjort det minsta försök att sätta upp ett gruppmöte denna vecka tänker jag helt enkelt skriva uppgiften själv och lämna in. Man kan försöka få det att fungera med grupparbete, men när ingen annan visar någon som helst vilja till att arbeta så får man tänka på sig själv och köra sitt eget race.

Nu ska jag ta igen dagens missade lektion i Holländska genom att bläddra igenom dagens Metro.
Ha en bra dag allesammans.

Katie Kate

I morse hittade jag ett mail från Katie i min inkorg. Hon hade fått sina skolfoton och ville visa hur bra de blev ;) Det verkar som om hon verkligen trivs i sin nya skola och det är så skönt att veta. Jag har blivit lite sämre på att höra av mig till min familj därborta, men det ju likadant med min familj i Sverige. Just därför blir man extra glad när man får spontan-mail som dessa!



That´s my girl! <3


god morgon!


life is good

Precis hemkommen från en kväll med Frida. Vi möttes upp vid H&M inne i stan, där jag (tack vare Frida!!) hittade en stor svart väska som var precis vad jag letat efter. Är trött på att knöla ner böcker och träningskläder i en påse varenda dag, och nu slipper jag det! Vi köpte med oss kebab (typ fast inte riktigt), godis och läsk och åkte hem till Frida. Hennes lägenhet är jättemysig och henne roommate (som är Holländsk) verkar trevlig. Åt, tjötade, kollade nyaste Gossip Girl och hade det riktigt trevligt!

Nu ska det sovas då jag ska till GBA (personal records database) i morgon bitti för att registrera mig. Detta är något alla som bor här länge än tre månader måste göra, och många av oss utbytesstudenter ska dit samtidigt i morgon.

Jag trivs så bra här och nu!

Lunch time!

Snabblunch mellan föreläsningarna då det inte finns någon officiell "lunchrast". Idag blev det medtagen sallad och en kopp soppa från kafeterian!
Har en föreläsning till, efter detta blir det träning och runt 17 ska jag möta upp Frida på stan!

Nyttig snabbmat

Idag kände jag inte alls för att laga mat och slängde istället ihop diverse saker jag hade i kylen till denna nyttiga GI-måltid. Mina roommates kommenterade med det sedvanliga "your cooking always looks so good" trots att jag sällan kan anses laga så mycket mat. För det mesta blir det pasta, soppa, grönsaker och konserver - det gäller bara att vara kreativ, och inte vara rädd för att äta samma mat... ofta! ;)


.




Found out what I dreamt of,
and I looked it up,
At this very moment,
what I want is what I've got

my dane is coming to town

Lizzie kommer hit den 22:e november - ytterligare något att se fram mot !

oh, we were so young!

yay!

Jag är grym på att arbeta under tidspress! Uppgiften är klar, yay! Dags att kila iväg till skolan...

en mycket nöjd erika ;)

jag älskar hösten

Sömn är underskattat, det finns inget bättre än att vakna utvilad innan klockan ringer! Det är mörkt ute och jag ska mysa med te och gröt innan jag börjar skriva på min uppgift. Ser fram mot en bra måndag! :)


tacka vet jag bloggläsning

Ibland är det ingen dum idé att läsa bloggar när motivationen tryter. När jag såg hur effektiv Camilla varit idag blev jag grymt inspirerad och skrev färdigt halva uppgiften. Ska sussa nu och så tar jag resten i morgon bitti!


Natti Natti

skrivkramp

Sitter och ska göra min del av ett grupparbete tills i morgon, och kan helt enkelt inte komma igång. Väldigt frustrerande. Antagligen är hjärnan min fortfarande på semester. Ska dock göra ett nytt försök om en tio minuter, och går det inte så får det vara helt enkelt. Börjar inte förrän 10:30 i morgon så har fortfarande tid på mig.


wish me luck,
ciao

Hemma igen!

Prague var underbart! Mycket vacker stad måste jag säga...dock är språket svårt som in i Norden. Här i Holland fattar jag ju i alla fall hälften av skyltarna hihi. Torsdag och fredag var det sight-seeing i det somriga vädret som gällde, plus att vi träffade några av Katkas vänner över några öl på kvällarna. Hade en lång tolkad diskussion med en av Katka's kompisar... han ville veta allt om Sverige, USA och Holland och jag tror att vi satt och tjötade i över tre timmar. Stackars Katka var helt slut efter allt tolkande ;)

Igår lördag var vi och fikade på förmiddagen och sedan drog vi oss hemåt och drack te och pratade hela kvällen. Fick träffa Katkas lillebror och hans vänner då de kom in till Prag för att gå på David Guetta.

Några bilder (om internet vill samarbeta!?):

Hej då Haag och Hallå Prag

I morgon bitti bär det av till Tjeckien över helgen. Insåg precis att jag i morgon kommer ha besökt tre länder inom loppet av sex dagar, inte illa pinkat. Tillbaka på söndag, hörs då!
Puss

från höst till sommar


Vi har underbart sommarväder idag & jag har gått runt och svettats i stölvar och jeans. Nu åker solbrillerna på och Christine och jag beger oss mot en park :)

eyes on the prize

Idag har jag pluggat som en gnu. Var i skolan mellan 8:30 & 20:30 allt som allt idag. Lektioner på morgonen och förmiddagen, gymmet efter lunch, plugga i biblioteket och sist men inte minst grupparbete. Insåg idag att jag inte har det minsta mot att plugga eller att gå på föreläsningar, speciellt inte här i Haag, för jag är så nöjd med kurserna. Men det finns en sak som gör mig oerhört stressad och det är grupparbeten, grupparbeten, grupparbeten.

I vår grupp för International Business är jag den enda som har köpt boken (kom ihåg, vi är fyra veckor in på terminen nu), samt den som får jaga de andra för att ens få till ett gruppmöte. Den här veckan hade jag varit så snäll och lånat ut boken till mina gruppmedlemmar så de kunde kopiera lite ur den. Detta resulterade i att jag inte hann läsa kapitlet eller uppgiften innan vårt möte idag. Men hör och häpna, tror ni att killarna läst? Eller kopierat för den delen? Icke sa Nicke, utan de hade bara hållt min bok gisslan i en veckas tid. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta!? Väljer det förstnämnda, för nu jag bara saker att se fram mot.

I morgon bitti har jag Survival Dutch och då får jag träffa Christine, Christina och Daniel samt säga massa konstiga ch, sch, chhhhhhh i kör med alla andra utbytisar. Efter detta har jag visserligen en grupp-uppgift i Business Ethics, men där består min grupp av söta, roliga Paula från Brasilien & smarta och snälla Sandra från Finland. Det blir också veckans sista gympass i morgon, vilket man alltid mår lika bra av. Sedan återstår bara att sitta av en workshop i International Business, köpa tågbiljetter till Eindhoven (flygplats ca 2h härifrån) och bege sig hemåt för att packa inför min weekend i Prag!



Nu ska det sussas här på Rijswijkseweg 426.
Natti natti

Kapitel 4 - check

Oj, helt plötsligt fick jag hela kapitlet läst inför föreläsningen om mångfald i arbetskraften i morgon bitti! Det svåraste är alltid att komma igång, nu känner jag mig väldigt nöjd och ska krypa ner och belöna mig med veckans avsnitt av Biggest Loser Sverige.
Natti natti

FB vs. plugg?

Det är så mkt trevligare att tjöta på Facebook än att plugga ikväll :)

måndag kväll

Gick på lektion. Pluggade i biblan. Gick på en till lektion. Var på gymmet passade på att kolla på Idol. Gick hem. Lagade mat. Slösurfade. Och nu blir det mera plugg. För det tar aaaaaldrig slut ;)


Mitt rum är fortfarande kalt och tråkigt, men tycker att jag börjar bo in mig lite iaf (dvs köpa på mig skit!)

Jag pluggar pluggar och pluggar och fortfarande ligger jag "efter" utan att ha varit borta - helt stört!

Men jag fortsätter, detta är en utmaning jag ska klara av, så det så :)

och livet går vidare

Måndag morgon, en ny vecka, min fjärde här i Haag. Tiden går fort när man har roligt! Valresultatet var ganska väntat men en liten del av mig hade fortfarande hopp om att SD inte skulle komma in i riksdagen.

Börjar skolan först 10:30 idag men har varit uppe en stund och ätit frukost och kollat på nyhetsmorgon. Strax dags att börja läsa lite inför dagens föreläsningar, jag har mycket att göra den här veckan innan jag åker till Prag på torsdag!

kvällsmat & valvaka

Tagit mig en liten paus i pluggandet för att äta lite och Skype'a med Lizzie innan det blir dags att slå på valvakan. Det ska bli väldigt spännande att se hur det går!


Vapianos

Vi gick till Vapianos för lunch idag - och därmed är en tradition skapad. Idag provade jag Panini med parmaskinka, getost, ruccola och fikon samt en sallad till det. Minst lika gott som pizzan förra veckan, och till ett rimligt pris ca 8 euro (77 SEK). Efter lunchen gick vi först till Media Markt där jag köpte nya hörlurar och en nätverkskabel, och sedan till Albert Heijn och köpte lite mjölk.

Nu har jag städat av mitt rum, tvättat lite kläder och ska slå mig ner för att plugga innan det blir valvaka samt lite tjöt på Skype! Hoppas ni har haft en fin helg :)

p.s jag tog på mig halsduk idag & det visade sig fortfarande vara lite för varmt för det :/

min nya kärlek

heter Bryssel!
förlåt, det blev ganska många bilder - men som sagt; jag älskade Bryssel!

lunch & shopping

Ska nu kila ner till staden och möta upp Christine för lunch på Vapianos, och efter det ska jag på jakt efter en Apple-butik så att jag kan köpa hörlurar med mic till min Ipod samt handla lite mat! Lägger upp bilder från Bryssel i eftermiddag, puss puss!

sa någon gratis tapas?

På Engelska puben "Choices" serveras det gratis tapas med varje öl

Vi sprang in i ett gäng tjejer från vår Survival Dutch kurs

Mycket behändigt med godis-automater lite överallt ;)

På "the Pub" får man skriva på väggarna

Jag försökte ta kål på några fördomar

Jag och söta Paula från Brasilien

Det blev en mycket trevlig kväll som slutade något sent med tanke på att vi skulle upp tidigt och åka till Bryssel ;)

fredagsmys

Har spenderat dagen på biblioteket och - ni kan aldrig gissa - jo pluggat. Det är verkligen mycket tuffare tempo än hemma (eller så har jag bara förträngt att det var jobbigt) men än så länge tycker jag att det är kul! Gick bra att läsa idag, och fick en trevlig kaffe-paus när Christine var klar med sin lektion.

Är det något jag saknar så är det att dricka kaffestunderna på HV - men det tycker jag vi tar igen med dubbla kaffepausar i vår. Hur låter det?

Nu ska jag spendera någon timme på helt ointelligent läsning såsom H&M, RollingStone & People. I kväll ska Christine, jag och några andra till en Engelsk pub där det serveras gratis tapas till varje öl man köper. Låter väl ganska lovande? I morgon bär det av till Bryssel över dagen, det ska bli riktigt spännande!

Önskar er alla en mysig helg!

true love conquers all



Den 21:e maj gifter sig mina tjockisar;) Dubbel glädje blir att jag slipper springa Göteborgsvarvet som råkar vara på samma dag. Får samla alla mina krafter till 2012 eftersom jag lyckades flytta min anmälan ett år framåt i tiden.

För alla vänner som just nu lever med långdistans-förhållanden så kan jag ju berätta att Lizzie och Dany träffades 2006 och blev tillsammans mindre än två månader innan Liz åkte till USA i ett års tid. Under den tiden var Dany och hälsade på en gång. Sedan dess har Lizzie även spenderat 10 månader i Israel utan Dany. I våras förlovade de sig och nu blir det alltså bröllop i maj, de får i alla fall mig att fortsätta vara en hopplös romantiker... :)

allra käraste syster


fredag

Precis vaknat efter underbara 9h sömn, välbehövt! Efter att ha tränat, handlat mat, pratat med pappa och senare mamma & Jossan var jag så trött att det inte fanns någon energi kvar att gå ut - som jag först tänkt!

Skippar gymmet idag då jag känner en eventuell förkylning smyga sig på... plus att jag har jättejättejätteträningsvärk. Så tänker att det blir en lugn dag i biblioteket, ska läsa och gå över anteckningar. Dags för frukost....!

Puss

kalasbilder


INTERNET

mitt internet stängs av och på var 10:e minut. yay!

paus

Efter en lång dag i skolan (och en skön gym-paus på förmiddagen) ville hjärnan inte plugga mer. Så jag har spenderat kvällen i sängen och tagit igen det jag missat av Idol & Biggest Loser Sverige samt druckit en stor mängd te. Nu ska jag unna mig åtta timmars sömn och ta nya tag i morgon (då det nästan är helg, eller i vilket fall min sista dag med föreläsningar).
Puss & Godnatt

Höstrusk

Det regnar och trädet utanför mitt fönster börjar få gula löv. I morgon har det gått fyra veckor sedan jag lämnade USA och det känns... 30-gradig värme och att ligga vid en pool känns ganska avlägset nu. Därför har jag precis målat mina naglar somrigt vita hihi.

Dagarna rullar på. Igår skulle vi som sagt på bio, men när vi väl kom dit räckte inte biljetterna till alla, så vi gick över till Grote Markt där vi satt ute och tog en öl. Efter ca 10 minuter ringde Julia, Christine och Agnes och frågade var vi var... filmen var som jag misstänkt inte på engelska, utan på franska med holländsk text. Så de flesta hamnade på Grote Markt istället.

Idag har jag varit i skolan, gymmat och nu sitter jag med näsan i böckerna igen. Det är verkligen mycket att läsa. Men trots att jag pluggar en hel del tycker jag att jag balanserar upp det bra med det sociala. Ikväll när jag har läst färdigt ska jag till exempel på födelsedagskalas!

Update: Julia och jag tog en liten promenad till affären för att ventilera lite irritation över killarna under oss (vi har båda grupparbete med dem och hittills är det mycket snack och lite verkstad från deras sida). Köpte en bukett solrosor och choklad till Maria som fyller år i morgon, plus lite plugg-snacks - det behövs. Blir en timmes intensivt plugg nu innan kalaset, som lägligt nog i detta väder hålls i vårt hus :)





plugg plugg plugg och åter plugg

Har varit i skolan hela dagen, efter lektionerna gymmade jag med min kompis Paula och på vägen hem svängde jag förbi mataffären och plockade upp en färdig sallad, mjölk, bröd och lite frukt. Har skolarbete upp över öronen just nu så det är bara att sätta igång och beta av ämne efter ämne. Blir intensivt plugg i två timmar nu, sen ska jag iväg på en förehandsvisning(vilken film vet vi inte, men hoppas att den är på engelska då texten är på holländska) på bio vid 22-tiden.

Kram på er

gottegris

Okej, innan jag börjar plugga vill jag ge ett godistips! Mars Planets är farligt goda...

söndagslunch

I idag blev det söndagslunch på Vapiano med några av tjejerna. Riktigt mysigt ställe och inte alltför dyrt heller. Jag valde pizza med pesto och spenat, ett mycket lyckat val. Efteråt gick vi till the Cheesecake Company, ett litet mysigt och väldigt USA-inspirerat ställe. Eftersom alla var så mätta efter lunchen beställde vi in två olika bitar som vi delade mellan oss. Vi provade en som smakade vit choklad och Baylis, och en som hette After Eight. Min favorit var den senare... Mätt och belåten som jag nu är, så ska jag försöka få lite skolarbete gjort!


resplaner

Bokade precis en resa till Prag 23-26 september, då jag ska hälsa på Katka!


filmkväll med san diego

Ska kila över till Christine för filmkväll. Vi ska se "Mind Hunters" då den är inspelad här på vårt universitet ;)
Ciao!


pluggdag på riskywhisky

Det pluggas för fullt på riskywhisky (vår grannes underbara sätt att uttala gatan vi bor på; Rijswijkseweg). Julia förhör mig på International Business och jag hjälper henne med engelska ord hon har svårt för. Ute skiner solen och nu blir det kaffe - älskar helg!



Hemresa

Har haft en riktigt mysig morgon/förmiddag. Sov länge och kikade sedan på Idol i sängen, åt gröt och letade flygbiljetter. Passade på att boka hemresan, vilket blir den 19 december. Tänkte att det var lika bra att boka nu eftersom det är precis innan jul så priserna lär ju stiga ju längre man väntar!
Nu ska jag plugga, och senare är det filmkväll som gäller!

Vilken kväll!

Kvällen började med att jag kilade över och mötte upp min buddy Christine vid skolan, (hon bor i stort sett på campus). Eftersom vi var osäkra på vägen till Phoenix så tog vi spårvagnen som stannar på gatan där han bor. Vi gick av och började leta efter nummer 75. Helt plötsligt så börjar numren öka istället för att minska...jätteskumt. Till slut hittade en port där det stod 75, så vi ringde på porttelefonen men innan någon hunnit svara dök det upp ett gammalt kinesiskt par. Mannen frågade oss något vi inte förstod, vilket gjorde honom irriterad. De gick in i porten och vi följde efter samtidigt som vi ringde Phoenix för att fråga om vi var på rätt ställe... Inget svar. Det kinesiska paret åkte upp i hissen, mannen härjade och viftade med armarna samtidigt som han sa(skrek) något åt oss. Vi kom upp till lägenhet 75 och ringde på. Fel! Den kinesiska mannen fortsatte skrika åt oss nerifrån en annan våning och vi kände att det var dags att ge sig därifrån. Fort som attan.

Väl ute på gatan igen ringde vi Randi som bor i samma byggnad och frågade hur vi skulle gå för att hitta. Vilket inte var så svårt när allt kom omkring, men jag frågar mig fortfarande varför de har två nummer 75 på en och samma gata? Det visade sig vara en hel drös med folk där redan och det bjöds på öl & sushi. Alla som ville fick prova att göra egen sushi och sedan turades vi om att rulla mer när det tog slut. Phoenix hade gjort en lite "donationslåda" där alla som ville fick lägga 1-2 euros. Vi tänkte att vi betalade honom för det han lagt ut, men hör på denna kille (han är även samma person som gav oss det lilla mobilsmycket på tåget till Amsterdam); under terminens gång kommer han att samla in pengar i sin låda och sedan ska han skänka pengarna till någon hjälporganisation. Killen är ett helgon.

Haag känns bättre och bättre för varje dag. Det ska dock sägas att jag saknar mina vänner från Trollhättan sjukt mycket. Inte en sorglig saknad utan på ett bra sätt. Jag lyssnar på fääästlistan, och ler när jag tänker på allt vi gjort tillsammans och den fina vår vi kommer ha när vi kommer tillbaka. Är glad att ni alla verkar ha det så bra där ni är. (Förutom Josh, han försvann visst där i Kina - JÄVLA JOSH!)

God natt från mig!

SUSHI

Precis kommit hem från en eftermiddag fylld med grupparbete. Tack och lov så har jag bildat grupp med två riktigt trevliga och duktiga tjejer, Sandra från Finland och Paula från Brasilien. Efter grupparbetet gick Paula och jag till gymmet en timme, så skönt att äntligen ha det fixat. Sen gick vi och handlade mat, Paula visade mig en ny mataffär som är kanon - lite frächare och lite mer att välja på än där jag vanligtvis handlar!

Nu måste jag göra mig i ordning, vi ska hem till Phoenix från Sydkorea som ska lära oss att göra Sushi!!!! Sen blir det the Pub efteråt, så jag ser fram mot en rolig kväll!
Trevlig helg allihopa!

P.s 2 veckor i den Haag idag!

Så har man röstat!

Städat mitt rum och pluggat på eftermiddagen. Sen nu ikväll begav jag mig ut för att åka till Svenska Ambassaden och rösta. Efter lite irrande hittade jag fram så nu har jag avlagt min röst i Valet 2010. Nu har jag testat att brevrösta(USA 2006) och rösta på ambassad(HAAG 2010), så om fyra år kanske det passar sig att vara hemma i Sverige runt valet? :)
Nu måste jag bestämma mig för vad jag vill hitta på ikväll. Jag är bjuden på förfest + utgång till stället vi var förra veckan och så är jag hembjuden till några på filmkväll. Ole dole doff, vad blir det?

regn

Pga strul med schemat är jag hemma tidigt. När vi kom till vår sista klass så dök igen upp, och senare visade det sig att de flyttat den till tisdag morgon. Då jag har andra lektioner. Vet inte hur det ska lösa sig men just nu är jag mest road och orkar inte bry mig. Ska äta lite innan det är dags att möta upp Frida på Holland Spoor och bege oss av mot IKEA!

och så var det måndag igen

I dag var det upp tidigt för att gå till skolan som gällde. På måndagar har jag två lektioner, nämligen Management Information Systems & Business Ethics. Management Information System var ny för mig då jag missade den förra veckan när jag var upptagen med att fixa mitt schema. Återigen verkar det som en bra kurs, med en kanon-lärare.

Mellan lektionerna passade jag på att införskaffa ett gymkort. Så i slutet av veckan ska jag börja träna igen, det känns väldigt skönt. Hittills har man varken haft tid eller ork till något annat än promenader eftersom allting är så nytt. Men nu när man börjar lära känna folk, hitta bättre och klara av vardagliga saker som att handla mat och åka spårvagn så ska det nog hinnas med lite träning också. Gymmet kan jag ju berätta öppnar kl 11.00 varje dag och har endast öppet mån-fredag. Där rök mina planer på morgonträning, men man får göra det bästa av situationen helt enkelt!

När jag kom hem idag fann jag ett paket från min amerikanska familj på trappan. Fyllt med nödvändigheter såsom handsprit, huvudvärkstabletter, clarityn, näsdukar, flingor, kakor, godis, tandborstar och skvallertidningar. Helt underbart.

I morgon är min långa dag med lektioner hela hela dagen. Dock så får jag en trevlig avslutning på dagen då jag ska möta upp Frida (som gick året över mig på Högskolan i Trollhättan) och åka till IKEA. Blir kanon, jag kan inte vänta tills jag får köpa en ny kudde!

Nu ska jag läsa klart kapitlet i Business Ethics och sedan göra resten av veckans uppgift; titta på Blood Diamond. Visst kommer det att bli mycket plugg, men när man får i läxa att se på film känns det ganska okej!

Resan till Amsterdam

Emma från Scotland, Christina från Tyskland, Romy också från Tyskland - och så jag då!
Radarparet - Erika & Christine!
Mitt internet är så segt att jag ger upp och återkommer med fler bilder från Amsterdam en annan dag...

Amsterdam floppade lite...

Igår var det alltså dags att åka till Amsterdam med de andra utbytisarna. Följande stod på schemat;
The program :
14:00 Samling utanför skolan
16:00 Besök av Anne Franks hus 
17:00 Promenad genom centrala Amsterdam 
20:00 Middag & chill
21:00 Promenad genom Red Light District
21:30 Valfri tid


Jag tyckte att programmet lät kanon. Såg speciellt fram mot Anne Franks bostad. Nåväl det blev inte riktigt som vi tänkt oss... Vi mötte upp vid skolan och väntade ganska länge innan vi traskade iväg till tågstationen. Väl där väntade vi igen, med en grupp på 45 personer insåg vi att det är lätt att tappa folk som ska köpa kaffe, gå på toaletten och så vidare... På tåget lärde jag känna Randy(en tjej) från Chicago, Eniko(också tjej) från Ungern & Pheonix(älskar hur asiaterna väljer sina engelska namn) från Sydkorea. Pheonix gav mig och Christine ett jätteött litet mobilsmycke som det stod South Korea på. Hur gulligt som helst. Varför tänkte inte jag på att bunkra upp små presenter från Sverige som jag kunde ge till alla jag träffade?<br />

Väl framme i Amsterdam så gick vi i samlad trupp en promenad genom staden. Vi fick ingensomhelst guidning över vad något var så vi tittade med spänning och gissade. Vi kom fram till Anne Franks hus och självklart så är det världens kö utanför. Det sades att vi istället skulle göra en båttur längs med alla kanaler. Helt okej tänkte vi eftersom vädret var soligt och vackert. Anne Frank kan vi ta en annan dag när det blir kallare eftersom det är inomhus. Så vi stannade och åt pomme(s) med majonäs. Sen gick vi tillbaka till stationen och gick på toaletten. Vi blev meddelade att vi fick 30 min fritid då vi var tvunga att vänta på vår båt. Christine och jag uppsökte en pub där vi snabbt slängde i oss en varsin cider och kilade tillbaka dit vi skulle mötas. Sen (och jag överdriver inte nu) väntade vi på båten i TVÅ timmar. Vid det laget hade alla tappat humöret ganska rejält. 6 timmar i Amsterdam och vi hade egentligen inte sett någonting.
Båtturen var helt okej (de fixade Heineken & läsk till oss) och det var mysigt att åka omkring i alla kanaler i skymmningen. Det hade hunnit bli riktigt kallt när vi kom tillbaka och då kände vi bara att vi ville åka hem. Några stannade och gick genom the Red Light District, men hungriga och frusna bestämde vi oss för att ta det en annan dag.
Så vi åkte hem, och kände väl att dagen mest varit en flopp!

En vecka i den Haag!

Så har det redan gått en vecka! Vädret är bättre än när jag först kom hit, idag har det varit varmt och soligt! Mötte upp Christine på skolan och sen gav vi oss av ner mot stan. Stannade på ett bageri och köpte lunch, jag har ingen aning om vad jag åt men det var någon typ av bröd gjort på majsmjöl, hur gott som helst.
Sen gav vi oss iväg för att som jag nämde tidigare; prova peruker. För min del var det en kul grej, men Christine köpte verkligen en kort assnygg blond peruk som hon ska ha nästa gång det är fest. Tyvärr fick vi inte fota inne i butiken, men jag provade en lång blond, en burrig röd och en kort brun peruk. Riktigt kul hade vi iaf.

Har varit hemma på eftermiddagen, sovit middag idag igen...börjar bli en dålig(?) vana, läst och kollat på "tv". Nu sitter jag och äter stekt ris från igår och ska strax göra mig i ordning för att ge mig ut och umgås med Christine. De flesta ska ut ikväll också men vi kände att vi nöjer oss med att gå till ett café någonstans ikväll eftersom det blir utgång i Amsterdam i morgon.

Bilder får vänta tills i morgon, internet är riktigt segt just nu!

Vad har jag lärt mig denna vecka?

- Holländare cyklar och åker moped som galningar. Man får se sig lika väl för när man går över en cykelbana som en gata...
- Det är inte okej att komma försent i Holland. Trodde att vi svenskar var käna för att vara punktliga...men icke sa nicke.

Nu ska jag kila iväg och träffa Christine!
Doei!

internet-strul

Vårt internet har de senaste två kvällarna slutat fungera...så jag har inte kunnat blogga, vilket är lite irriterande. Igår var jag i skolan till runt 15-tiden när jag gick hem och lagade mat och tog en 2(!) timmar lång nap.

På kvällen var vi på fest hos några utbytesstudenter inne i stan innan vi fortsatte till ett uteställe, Paard. Det är lite kul, för alla utbytisar känner verkligen alla nu. Folk som jag endast träffat på mina lektioner visar sig vara jättebra kompis med mina grannar etc. Ang. utestället så har jag lite intressanta observationer att dela med mig av. Det var fritt inträde, fri garderob (& hör nu) men man betalade 50 cent för att gå på toaletten. ??? Med min lilla blåsa kommer de bli miljonärer. Innan vi gick in fick vi även våra väskor genomsökta och alla fick gå igenom metalldetektorer. Kändes lite läskigt...vad för folk förväntar de sig därinne? Men samtidigt är det ju bra :)

Jag har träffat en tjej, Christine från San Diego, som verkligen är hur underbar som helst. Vi har mycket gemensamt och har allmänt kul ihop. Idag ska vi ut och prova blonda peruker (folk har lite forutfattade meningar om hur man ska se ut när man kommer från Sverige resp. Kalifornien så vi tänkte köra ett litet skämt...). Ska även försöka införskaffa en biljett till Amsterdam eftersom jag helt missade det igår...

Puss & Kram


tjingeling

nyss hemkommen från heldag i skolan.
ska laga "fried rice" ala grandma & lyssna på nyheter nu - hörs lite senare!

höst

Är lite snuvig och känner mig blek då jag tittar på bilder från två (ja bara två veckor sedan). Då var det högsommar i USA. Så helt plötsligt blev det höst. Precis ätit min dagliga tallrik gröt & ska strax kila ner och ta sällskap med min granne Phil, till skolan. Vi ska möta upp lite annat folk en kvart innan lektionen (min första lektion i Hollänska!) eftersom vi inte vet vilken sal vi ska vara i.

Min nya roommate är trevlig.
Och allt är bara bra :)