promenad

det blev en promenad runt älven på en timme och tjugo minuter. fick pulsa genom knähög snö ett bra tag, men det är bra motion. jag var helt svettig när jag kom hem, dels för att det var jobbigt men kanske för att jag bylsat på mig lite väl mycket kläder. det är ju faktiskt plusgrader ute nu, men jag vägrar frysa så det blev full mundering med skidjacka & överdragsbyxor. skönt var det i alla fall.
nu har jag duschat, ätit gröt och tittat på nyhets morgon. idag ska jag plocka lite härhemma, äta tårta med emma, skriva på min argumentation & spela sims & äta kvällsmat med annica!

ave!

lycka



igår var en sådan bra dag!
nu ska jag på söndagspromenad - hörs sen.
besito.

grannsämja

Emma och jag gav oss ut på en lite promenad som inkluderade solning och lite (o)nödvändig handling på hemköp. Nödvändigt eller ej - det var skönt att komma ut lite. Pratade en kortis med mamma. Lite för att beklaga mig över min snuva och mycket för att jag saknar henne.

Jag lagade lite matlådor eftersom lådorna med min favoriträtt (potatismos och ugnsstekt falukorv) tog slut idag. Kvinna som jag är kollade jag samtidigt på en dokumentär på fyran om en liten tjej med extrem dvärgväxt. Jag är en sån tönt men jag gråter nästan när jag ser sånt. Måste vara extremt påfrestande att leva med ett barn med en diagnos som inte ens läkarna har någon som helst koll på. Man förlitar sig ju på att de ska kunna sådant!

Jag är smått irriterad på mina grannar just nu. De ovanför har fest, vilket är okay (hallå det är torsdag och vi är studentder). Något som inte är okej däremot är tjejerna som just nu står utanför min dörr och SKRIKER.
Men men, det är ju inte deras fel att det är vardag för mig och att jag ska upp tidigt. Bara att plugga in öronpropparna och dra täcket över huvudet. Det ska bli skönt att sova, jag är faktiskt riktigt sömnig nu!

Planerna för morgondagen är lite oklara an så länge. Jag sätter klockan på 06:00 och känner då efter om jag kan ta mig till gymmet och springa eller inte. Har inte ont i halsen så det borde vara helt okej, men vill inte chansa om jag inte känner mig helt bra. Väskan är packad iaf och träningskläderna ligger framme, så jag hoppas hoppas hoppas att det kan bli lite löpning på morgonkvisten. Hur som helst så blir det skola för att fortsätta och kanske(?) bli klar med min sista uppsats i denna kursen. Det skulle vara så skönt!

Nu sjunger grannarna för full hals. Verkar vara girls night. Jag hoppas innerligt att det bara är en förfest och att de strax ska ge sig iväg till Lippan eller liknande. Natti natti


defeating a cold

nyponsoppa. c-vitamin brus. omega 3. multivitamin. pauluns superjuice. fruktsallad. te. nässpray.
om inte detta hjälper så vet jag inte vad som skulle göra det!


no stress



började min dag kl 06:00 för att se sverige spela bort sig mot slovakien yeaaah. trots förlusten så hade jag en mysig morgon. drog på mig kläder, tog med min frukost och kilade över till emma för att se matchen tillsammans. att äta är alltid trevligare i andras sällskap. efter lite velande bestämde jag mig för att gå till skolan och skriva på nästa veckas uppgift. kan inte påstå att jag var jätte-effektiv, men huvudsaken är att det går framåt! nu ska jag bara ta det lugnt resten av dagen. det är snöstorm ute igen så det känns befogat att stanna inne. det blir ingen träning dels för att jag är lite snuvig och dels för att jag sprang igår. sa jag att det gick bra? dock är det ju alltid lätt att säga efter första träningspasset. vänta bara några veckor så ska vi se hur kul jag tycker att det är på löpbandet ;) nu blir det horisontellt läge på soffan med lite tidningsläsande och zappande mellan tv-kanalerna. planerar även att betala räkningar och skriva ett brev till kära mormor som fyller år i helgen. puss & hej leverpastej


winter wonderland




catching up



jag kan vara fruktansvärt dålig på att höra av mig till folk. men idag har jag gjort mig av med lite dåligt samvete. fick till en skype-date med marina, uppdatering från pappa och en trevlig pratstund med erik. det som är det bästa med familj och riktiga vänner är att åtskilliga veckor (månader?) kan gå förbi men att när man väl hörs så känns det som att det var igår. detta är något jag uppskattar med mina nära och kära. hittade en rolig bild på mig och marina från när vi var på dorney. den postar vi !


god morgon!

kroppen värker efter att ha legat i sängen i över ett dygn. hade riktigt ont i huvudet hela dagen igår och på eftermiddagen smög sig febern på. antagligen på grund av en attans visdomstand. men idag känner jag mig bättre. min argumentationsanalys inskickad och jag har läst kap 14. i'm on schedule!

ska smyga mig upp och fixa lite gröt och sen dra mig kvar i sängen en liten stund. det är ju sverige - finland i hockey. efter detta är dagens plan att träffa gruppen kl 10.00. kanske lite läsning i bibland efter detta och ikväll ska jag träna.

ha en fin dag!


i feel like i'm in one of those movies where the world just ended

dagen har varit mycket händelselös. jag har sett på film. sett på film. sett på film. allt medans snönivån har stigit med ett flertar decimeter. mysig kväll med josh och martin. vi gjorde hembakad pizza och kollade på "a serious man" som visade sig vara en riktigt dålig film. men nu vet man det :)
nu går jag i ide i min säng!
puss, e


sagovärld

är helt utmattad efter dagen, både mentalt & fysiskt. kommer sova som ett barn inatt. överger sex and the city för sagovärld nu. mkt sentimentalitet i denna film för mig. det är en "vara-hemma-från-skolan-och-vara-sjuk-film".  det har snöat ytterligare en decimeter ikväll. verkar inte finnas någon hejd för hur mycket det kan komma.

"det är så svårt att slitas när man är så sams"
miss you mommy!

mysochpluggdag

mysig morgon med sex and the city + varm macka. sen drog jag igång pluggandet klockan 9.00 och hör och häpna; jag har en bra pluggdag! jag har tagit mig igenom ett antal kapitel i analyskursen och har nu övergått till finslipningen av min argumentationsanalys. kompis det går bra nu! nu ska jag till hemköp och köpa pez som jag ska ha till eftermiddagens lyssnade av "skakad inte störd". ikväll blir det ki-box med emma (och annica och mathias?) och efter detta har jag en skype date. och sist men inte minst så ska jag titta på sagovärld av beatrix potter (sällskap av mammsen efterlyses!).

tjohej. pez-time.
(får bli den fula ank-pez-automaten då alla de andrea befinner sig i norrköping)


wednesday



storstädning - check. simsspelande med annica - check.
godnatt från trollis!


the orange envelope

idag har jag meddelad att jag tjänat ihop 3246:- till min pension. detta mina vänner - är baksidan med att jobba utomlands i några år ;) nu blir det storstädning & sex and the city innan mötet kl 18.00 och sedan ska jag hem till annica för lite umgänge.


today...

...is a britney day

bedtime

"For peace of mind, resign as general manager of the universe"

har lite mycket i huvudet just nu och det gör mig en smula ineffektiv ;) min kära mor känner till mitt beteende när jag har för mycket på g. jag gör absolut motsatsen av vad jag "borde". ingenting!

det var hur skönt som helst att träna ikväll. en liten runda på gymmet med mathias + ki-box och jag har garanterat träningsvärk på nya ställen i morgon. nu ska jag försöka somna (till ett avsnitt av SATC - jag är officiellt beroende). enda nackdelen med kvällsträning är att jag blir så pigg att det är omöjligt att komma i säng i skaplig tid. men men, skolan börjar kl 13:15 i morgon så det får vara helt ok med en sen kväll.

natti natti



i'm in the aidan phase


i believe the children are our future




katie kate - I love YOU!!!!


restlessness

jag har en miljon saker jag skulle kunna göra.
ändå så känner jag mig SJUKT RASTLÖS! (antagligen för mycket kaffe idag)

semle-status

2 semlor idag. en traditionell till förmiddagskaffet & en med vanilj på eftermiddagen :)

tiden går fort

...när man har roligt sägs det. särskilt roligt har jag inte haft det idag men tiden har sprungit iväg ändå. har precis varit och hämtat kaffe nu och ska överge skrivandet för lite läsning. ska vara kvar någon timme till innan jag ska dra mig hemåt. är lycklig över att ha knipit åt mig en plats på core/spinning passet idag. inte varit på det sen innan jul, så det der jag verkligen fram emot. blir även lite handling på willy's då mitt kylskåp ekar tomt just nu!




music to my ears

Idag lyssnar jag på A Camp – Love Has Left The Room


deadline

så var utlandsansökan klar och inlämnad! känns oerhört skönt att lägga ifrån sig den delen i ett par veckor nu och fokusera på pluggandet enbart. så nu håller vi tummarna för att jag får åka till haag till hösten!

nu: banan & argumentations-analys

ny vecka nya tag



http://svtplay.se/v/1877982/dokumentarfilm/konsten_att_vara_manniska


Kikade på denna dokumetär igår kväll innan jag somande. Är det inte lustigt hur vi mår sämre och sämre ju "bättre" vi har det. Nu är det måndag i alla  fall och jag har börjat veckan på ett jätteskönt sätt. Fattiga riddare + mango/jordgubbs-smoothie + en kaffe latte. Har även tagit igen lite radiolyssning med "Skakad inte störd" med min älskade Ingrid som jag konstaterar har gått från nästan kändis till riktig kändis. Hallå hon har sitt eget radioprogram!!! Om ni vill lyssna på detta trevliga program går ni in på www.studentradion.com -> webradio -> arkiv och så klickar ni på "Skakad inte störd". Nu ska jag packa väskan och knalla iväg till skolan där jag kommer spendera mestadelen av denna måndag!

Ha det fint!
Poss poss

så här vill jag se ut varje dag


hej jag bor i ett bra land i den rika delen av världen och jag har problem som är ganska små om man tänker efter

idag har varit en bra dag.

jag har:
- tittat på SATC, pushing daises och en nya zeeländsk dokumentärfilm om barn med ADHD
- sprungit 4 kilometer på snö
- druckit kaffe med mathias
- handlat
- kollat på "the road" med josh & lisa
- ätit mango
- målat naglarna
- lyssnat på blümchen


nu är det natti natti strax.
funderar på att börja på tredje säsongen av SATC och somna till det.








valentine





happy valentine's day everyone.
i'm spending my day with these gals.

fin

and when my life is over
remember when we were together
we were alone and i was singing this song to you.


mera sol

jag sprang ner på stan precis i tid för att hinna till apoteket röda näsan som pappa skulle sagt. det blev en flaska vitt till kvällen. en gammal klasskompis som tagit studieuppehåll för lumpen är tillbaka i trollis och ikväll är det inflyttningsfest i elefanten (även känt som den högsta byggnaden i trollhättan). en concealer och klänning fick stå för dagens "jagharinterådmeddettaegentligen" köp. sprang in i emma & mathias och sällskapade med dem på max. då de behövde ge sig tillbaka till skolan för tentaplugg erbjöd jag mig att agera packåsna och gå förbi annica med kvällens förfriskningar. min grekinna försåg mig med c-vitamin och mango yum yum. blev även introducerad till the sims 3. sjukt bra! jag måste införskaffa. så gott folk, bli inte förvånade om jag går i idé ett tag nu.

det är dags att ta på sig ansiktet och peruken.
ha en fin kväll. det tänker jag ha <3

i wanna be the one walk in the sun

sitter i solen med en 3-timmars-frukost. fil, müsli, te, mango och passionsfrukt. har använt min kvinnliga multitaskförmåga till att skriva färdigt mitt CV och personliga brev samtidigt som jag tittade på reprisen av os-invigningen och pratade med mamma i telefonen. nu ska jag få dagens dos av sol & sex and the city. har tagit mig igenom säsong ett av både sex and the city och pushing daises denna vecka. älskar min dator!

mina de fina

idag fyller lillasyster hanna 14 år!
för 14 år sedan idag hade jag kusinvitamin linda hos mig. minns att vi lekte med barbie när mamma och jörgen åkte in till BB. sen minns jag även minns att när mamma ringde och berättade att jag fått ännu en liten syster så befann jag mig i familjen gabrielssons kök och att vi svarade i den gröna telefonen.  tänk att det var så länge sedan... men så går ju tiden fort när man har roligt.

grattis på födelsedagen gumman.



vackra ord

jag har spenderat min eftermiddag med att kurera min förkylning. te. c-vitamin. honung. varm dusch. kollat på pushing daises. nu har jag förflyttat mig från soffläge till sängläge. läser massa fint ur "ordspråk - och andra väl valda ord".




"vänlighet föder vänlighet" - marcus tullius cicero

 


school




sitter i skolan med mathias och skriver lite.
han ville dock inte vara med på bild :)

in school with mathias who refused to be in the picture with me :)


guten morgen

vaknat däppt i däsan. dock utan feber, hurra! nu ska jag försöka ta mig upp och kasta mig i duschen och förbereda mig för en heldag i skolan. ska försöka blir klar med utlandsansökan och börja med min argumentationsanalys. men först - frukost & disk!

voke up with a stuffy nose but - thank god - no fever! i'm gonna try to get out of bed, hit the shower and prepare for a long day at uni. gonna try to finish my application for the abroad studies and start my argumentation analysis. but first - breakfast and dishes!


blog absence

jag saknar förtillfället kontakt med omvärlden eftersom min dator är på lagning. blä.

i'm not in touch with the world since my laptop is still in för service. ugh.


RSS 2.0